Koncert Daniela Landu v Bratislave sa blíži. V NTC predvedie program z Prahy

V sobotu 20. januára 2024 vystúpi v bratislavskej NTC aréne Daniel Landa. Ten si zo svojho ostatného koncertu v Prahe privezie nielen program zostavený režisérkou Mirjam Landa, ale aj veľkoplošnou LED obrazovkou, ktorá bude dotvárať vizuálnu stránku, ale aj tanečníkmi, ktorí unikátne dopĺňajú jeho známe skladby.

Reprezentatívny prierez jeho tridsaťročnej sólovej tvorby ako aj novinky z jeho aktuálneho albumu Minový pole. Týmito slovami by sa dal charakterizovať koncert, ktorý pripravuje Daniel Landa pre naše hlavné mesto. Pri svojej ostatnej návšteve Bratislavy povedal o tomto koncerte, že to bude hlavne výron praenergie. To znamená archetypálnej mužskej energie.“

Pre Daniela Landu nie sú dôležité veľké vizuálne efekty počas koncertu. Napriek tomu bude súčasťou scény aj veľkoplošná LED obrazovka, ktorá dotvorí atmosféru. Určite tam niektoré efekty budú, ale tá hudba to nepotrebuje. Hlavne nech je dobre počuť, nech je dobre vidieť. A ten výtvarný koncept slúži hlavne pre atmosféru, aby podfarbil tie piesne. No tie piesne inak žiadne barly nepotrebujú. Ani my, ani tie piesne nepotrebujú žiadne barly. To bude fungovať aj za bieleho dňa,“ povedal Landa.

Daniel Landa bude mať počas koncertu sprievod kapely v zložení Daniel Heřman (gitara), Adam Karel Mařík (gitara), Pavel Plašil (bicie), Miloš Miškovský (basa), Jiří Vopava (husle, mandolína) a Karel Mařík (klávesy, akordeón) a ďalší umelci, vrátane tanečnej zložky. Rovnako ako novembrový pražský koncert, aj ten v Bratislave (20.1.) bude v réžii Mirjam Landa. Počas koncertu je možné si všimnúť je nezameniteľný cit pre prepojenie hudby tohto interpreta s vizuálnou zložkou. Počas koncertu sa možno zamerať na samotného interpreta, skvelé výkony hudobníkov i tanečníkov, vizuálne pozadie na LED stene a, v neposlednom rade, hudbu. Tá počas tridsiatich rokov sólovej kariéry interpreta oslovila široké spektrum fanúšikov rockovej hudby.

„Kto to má rád, tak určite sa nasýti plnými dúškami. Hlavne tá energia, ktorá tam sa zhmotní, tak to je rozhodne energia, ktorá vydrží minimálne mesiace,“ vysvetľuje Daniel Landa a dodáva: „Je to tak, aby si naozaj každý nabral, koľko unesie. Nie je to len hudba. Je to proste prasila, ktorá tečie z tých pesničiek.“ Koncert teda môže byť pre mnohých doslova nabitím sa do nového roka skutočnou rockovou energiou.

Dramaturgia koncertu obsiahne všetky skupiny fanúšikov. Daniel Landa má v portfóliu skladby, ktoré sa dostali aj do mainstreamových médií ako Motýlek či Touha, alebo overené rockové hity Holky a mašiny, Třista z místa, Jó, ulice alebo Andílek, takže žiaden z návštevníkov neodkázal sklamaný. Posledné vstupenky na jeho koncert v NTC aréne, ktorý sa uskutoční 20. januára 2024 sú dostupné v sieti Ticketportal.sk.

Zdroj: TS