Daniel Landa zahral v Prahe svoje najúspešnejšie skladby aj novinky. V januári vystúpi v Bratislave

Sobotný večer patril v Prahe narodeninovému oslávencovi Danielovi Landovi. Ten v O2 aréne predviedol dvojhodinovú šou, počas ktorej odznelo dvadsaťosem skladieb. Medzi návštevníkmi boli zastúpené takmer všetky vekové kategórie a prišlo aj množstvo fanúšikov zo Slovenska. To najlepšie z pražského koncertu predvedie aj na koncerte 20. januára 2024 v Bratislave.

Landa hneď v úvode koncertu zdôraznil, že je jeho prianím, aby si návštevníci koncert poriadne užili a nabili sa energiou. Zo všetkých ľudí podieľajúcich sa na podujatí dostala samostatné a špeciálne poďakovanie od neho jeho manželka Mirjam Landa: „To, čo počujete, o to som sa postaral tak trochu ja, ale to, čo vidíte, má na svedomí jeden človek, ktorý riadil stovky ľudí. Ja mu teraz vysekám obrovskú poklonu a vyznávam lásku. Landová Mirjam.“

Playlist dvadsiatich ôsmich skladieb predstavuje reprezentatívny prierez jeho tridsaťročnej sólovej tvorby, v ktorom nechýbali ani novinky z aktuálneho albumu Minový pole ako Anička Malinová, titulná skladba Minový pole či Reality Show. Úplne na záver, ako posledný zo štyroch prídavkov si nechal najslávnejší husitský chorál Ktož jsú boží bojovníci.

Daniela Landu počas koncertu sprevádzala kapela v zložení Daniel Heřman (gitara), Adam Karel Mařík (gitara), Pavel Plašil (bicie), Miloš Miškovský (basa), Jiří Vopava (husle, mandolína) a Karel Mařík (klávesy, akordeón). Tí spolupracovali s Landom aj pri nahrávaní aktuálneho albumu Minový pole. Hudobníkov doplnila ešte Anna Kutová (saxofón, flauta). Medzi štyrmi zboristami si svoje miesto našla Landova dcéra Anastázie Landová, ktorej vokály sú rovnako zachytené aj na novinkovom albume. Hudobnú časť koncertu doplnili ešte choreografie Allana Lemaja a symfonická zložka v aranžmánoch Jana Lstibůrka.

Dramaturgia koncertu obsiahla všetky skupiny fanúšikov Daniela Landu. Či už to boli jeho skladby, ktoré sa dostali aj do mainstreamových médií ako Motýlek či Touha, alebo overené hity Holky a mašiny, Třista z místa, Jó, ulice alebo Andílek, žiaden z návštevníkov neodkázal sklamaný.

Landa, ktorý zároveň v sobotu oslávil svoje 55. narodeniny, vystúpi v Bratislave už v januári 2024. „V Prahe sme videli, že Daniel Landa má špičkové publikum. O to viac sa tešíme, že aj v Bratislave ponúkneme slovenským fanúšikom vysoko kvalitné technické zabezpečenie na svetovej úrovni. Súčasťou vizuálneho zážitku bude obrovská LED stena a zvukári pripravili veľmi silnú a kvalitnú aparatúru,“ hovoria organizátori Karol JagošBranislav Holička. Vstupenky na jeho koncert v NTC aréne sú dostupné v sieti Ticketportal.sk.

Zdroj: TS