Koncert americkej speváčky Simrit Kaur môže mať pozitívny účinok na zdravie, stretneme sa v Ateliéri Babylon v Bratislave!

Do bratislavského Ateliéru Babylon mieri americká speváčka world music Simrit Kaur. 18. septembra 2018 tak na vlastnej koži zistíme, že hudba môže byť liečivá. Môže nás zaviezť do zmeneného stavu vedomia a možno aj do procesu uzdravovania. Podľa profesora Andrewa Newberga, ktorý sa zaoberá výskumom vzťahu medzi spiritualitou a zdravím a  je aj autorom mnohých kníh o neurológii, má meditačná hudba a spievanie mantier silu. Ľudia pri nej pociťujú stavy radosti, uvoľnenie, či šťastie. Môže mať dlhodobo pozitívny účinok na naše zdravie.

Profesor Andrew Newberg sa v jednej zo štúdií zameral na skúmanie mozgu pri meditáciách. Keď sa ľudia venujú určitej meditačnej činnosti, pri ktorej sú vysoko koncentrovaní, mozog robí dve veci. Koncentruje svoju pozornosť – čiže ak ste zameraný na mantru a dookola opakujete určitú frázu, alebo verš, tak váš mozog aktivuje predný lalok. Na jednej zo štúdií sa zamerali na opakovanie štyroch slabík: SA TA NA MA. Pokusom podrobili ľudí, ktorí nikdy predtým nemali žiadnu meditačnú prax. Uvedené slabiky opakovali dookola každý deň 12 minút. U všetkých zaznamenali veľmi špecifické zmeny už po niekoľkých mesiacoch, mali zvýšenú aktivitu predného mozgového laloku. Príďte si vyskúšať silu hudby 18. septembra 2018 do Ateliéru Babylon. Koncerty speváčky Simrit Kaur sú dôkazom, že aj meditatívna hudba pritiahne široké spektrum poslucháčov. V zahraničí trónila aj na prvých priečkach hitparád.

Keď žijete hudbou, rastie počas života, vyvíja sa s vašou osobnosťou. Ani si to nemusíte uvedomovať, ale druhí ľudia to vnímajú. Prvé dva albumy a hlavne ten prvý bol o hľadaní môjho smerovania. Milujem zvuky Indie, ale niečo sa vo mne začalo diať počas tvorby druhého albumu a začala som chcieť byť proste len sama sebou. Zrazu som sa chcela do seba ponoriť. Podarilo sa mi to až v treťom albume. Až vtedy som sa cítila komfortne, sama sebou“, hovorí o svojej tvorbe Simrit.

Mladá Simrit je matka, speváčka, rebelka a hovorí sa o nej, že aj tak trochu punk-rockerka. Môžete ju vidieť na fotkách v nežných bielych šatách s červenými teniskami.

„Mojim vzorom bol Bob Marley, z jeho piesní prúdi múdrosť. Učí, ako žiť na svojej vlne. V tom je pre mňa podstata života. Nie je dôležité, čo si myslia ostatní, ale byť sám sebou. Niektorí ma nazývajú rebelkou, ale ja som takou duševnou rebelkou. My sme generácia X, už vieme prekuknúť veci, ktoré sú nám podsúvané. Netúžime po peknej fasáde. Chceme autentické, reálne verzie nás samých,“ vyznáva sa so zmeny v prístupe k tvorbe aj k životu speváčka a skladateľka.

Simrit sa venuje aj iným duchovným činnostiam, je učiteľkou jogy a praktiky reiky. Nahráva, komponuje, produkuje hudbu vo vlastnom vydavateľstve. Koncertuje so svojou kapelou, organizuje workshopy po celom svete. Od roku 2010 má za sebou šesť štúdiových albumov a divákov v Bratislave poteší už 18. septembra koncertom v Ateliéri Babylon v centre Bratislavy. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal na https://www.ticketportal.sk/Event/SIMRIT_LIVE

Zdroj: TS