Americká speváčka world music Simrit Kaur predstaví v Ateliéri Babylon duchovnú silu hudby!

Hudba lieči a posilňuje. Dokáže vám to speváčka Simrit Kaur, ktorá vystúpi v bratislavskom Ateliéri Babylon 18. septembra 2018. Fanúšikom predstaví duchovnú, liečivú hudbu akoby z iného sveta. Američanka s gréckymi koreňmi vyrastala na hudbe Boba Marleyho, počúvala grécku, africkú či indickú hudbu, ale prekvapivo aj Grateful Dead, Led Zeppelin, Mazzy Star, Tori Amos či Jeffa Buckleyho. Simrit svojou tvorbou dokonca zaujala populárnu speváčku Belindu Carlisle natoľko, že s ňou spolupracovala na albume.

Hudba Simrit Kaur je zvláštna, speváčka cez ňu vyjadruje hlbokú ľudskosť a lásku a dokáže sa ľudí hlboko dotknúť. Simrit vychovali v adoptívnej rodine, v ktorej členovia neboli pokrvní príbuzní. V nej pochopila, že hlboké vzťahy sú vecou srdca a duše.

Moja revolúcia je odvaha byť tým, kým skutočne som. Hovoriť našu pravdu uprostred strachu. Byť autentickí bez ohľadu na to, čo si ľudia budú hovoriť alebo myslieť. Je to odvaha kráčať sám a zároveň vedieť, že nie sme sami a kráčame spoločne do neznáma,“ hovorí o svojich pocitoch pri tvorbe Simrit Kaur.

Poslucháči opisujú hudbu Simrit ako duchovnú, liečivú hudbu z iného sveta. Jej kompozície prenášajú hĺbku starovekej hudby do modernej formy. Zvuky hudby Simrit Kaur vás môžu zaviezť do zmeneného stavu vedomia a aj do procesu uzdravovania.

„Vývoj mojej hudby považujem za prirodzený. Vždy som bola fascinovaná a študovala som mystickú byzantskú hudbu gréckokatolíckej cirkvi, v ktorej som vyrastala. Spievala som v zbore a študovala byzantské hymny. Hudba, ktorú robím teraz, nie je nič iné. Možno sú použité iné nástroje a štýly, ale podstata je rovnaká,“ tvrdí Simrit Kaur.

Simrit nahráva, komponuje a produkuje hudbu vo vlastnom vydavateľstve. Koncertuje so svojou kapelou a organizuje workshopy po celom svete. Simrit sa neustále vzdeláva, je certifikovanou učiteľkou Kundalini jogy, ďalej Naad jogy, ktorá skúma vzťahy zvuku a vedomia. Simrit sa začala venovať joge po osobnej tragédii a precestovala za ňou skoro celý svet.

„Keď som počas vysokej školy počula na kurze Kundalini jogy mantry, vedela som, že by som mohla prispieť týmto spôsobom aj svojou hudbou“, komentuje svoje silné duchovné prepojenie medzi jogou a jej hudbou Simrit Kaur..

Simrit dokonca zaujala známu speváčku Belindu Carlisle a nakoniec s touto exlíderkou skupiny Gogo`s spolupracovala v roku 2014 na hudobnom albume.

“Som veľkým fanúšikom Simrit. Keď som ju videla vystupovať naživo po prvýkrát, pomyslela som si, ona je tak trochu punk-rock. Jej zmysel pre melódiu, jej energia a jej muzikalita ju robia výnimočnou. Simrit je pre mňa hlasom týchto nových dní a novej doby,” povedala Belinda Carlisle.

Od roku 2010 má Simrit na konte šesť štúdiových albumov a osem hudobných videí. Album s názvom „Simrit“ a skladba „Revolution“ znamenali veľkú zmenu v tvorbe Simrit. Vymenila tvorivý tím, začala si viac veriť a robiť veci po svojom.

Cítila som, že keď tú zmenu spravím, budem nasledovať hlas môjho srdca. Mohol to byť zároveň môj pád. Mala som tú vedomosť, že najprv je treba napraviť svoje vnútro, aby sme mohli ovplyvniť aj vonkajšie prostredie,“ hovorí múdra žena, ktorá nerobí vo svojej tvorbe kompromisy.

Divákov v Bratislave poteší Simrit Kaur koncertom v centre Bratislavy. Nenechajte si ujsť liečivé účinky hudby Simrit 18. septembra v Ateliéri Babylon. Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal na https://www.ticketportal.sk/Event/SIMRIT_LIVE

Zdroj: TS