Komajota: Vianočná pesnička Žiarovka!

Komajota chce Žiarovkou rozsvietiť srdcia svojich fanúšikov Skupina Komajota má v rádiách vianočný singel Žiarovka. Pesnička vznikla ešte skôr ako samotná skupina. Otextoval ju Jozef Husovský a zhudobnil jeho brat Martin s kapucínom Felixom.

Po rokoch sa ju skupina Komajota rozhodla nahrať ešte raz s minimálnymi úpravami. „Najviac sa z našej pesničky teší náš basgitarista Mišo Kráľ. Hrávame ju na koncertoch a našim fanúšikom sa pozdáva hlavne text, ktorý nie je úplne klasický,“ povedal Martin Husovský po víkendovom koncerte. Text ku Žiarovke napísal jeho brat Jozef ešte v roku 1999 počas ich spoločnej dovolenky v chorvátskom Karlobagu. Interpretovať text Žiarovky nie je jednoduché, no poukazuje najmä na to, že k sebe ľudia majú byť dobrí počas celého roka. Pozitívna melódia pesničky je protipólom k tématicky ťažkému textu.

„Rozsvieťme žiarovku, zahasme strach a nielen raz v roku prežime Vianoce v srdciach“ spieva s Martinom Husovským dvadsaťjeden členný detský spevácky zbor pod vedením dirigentky Janky Rýchlej. Komajota má za sebou príjemných dvanásť mesiacov. Počas roka sa vo svojom štúdiu venovali mladým kapelám, v lete sa predstavili na mnohých slovenských festivaloch a v jeseni absolvovali klubové turné, kedy ich známe aj menej známe pesničky dostali elektronický šať a skupina sa tak zvukovo posunula opäť niekam inam. Komajota si dopraje záver roka v kruhu svojich blízkych a všetkým svojim fanúšikom praje hlavne „VIANOCE V SRDCIACH“.

Zdroj: Stano Čorej
Publikoval: Redakcia GREGI.NET