Komajota napokon v Bratislave vystúpi!

Prešovská skupina Komajota, ktorá bola nútená zrušiť bratislavský koncert prednedávnom, napokon našla nový priestor v našom hlavnom meste. Hudobníci odohrajú záverečný koncert svojho Elektro Tour vo štvrtok 1. decembra v British Rock Stars.
Turné má doposiaľ veľmi dobré ohlasy. Dokazuje to návštevnosť koncertov ako aj nadšené reakcie fanúšikov na nový „elektro“ zvuk, ktorý sa podpísal pod celkovú atmosféru piesní aj koncertov. Členovia Komajoty si pochvaľujú najmä slobodu v tom, čo hrajú, necítia žiaden tlak a je to citeľné na celom turné. „Elektro Tour nie je o presviedčaní nových fanúšikov. Bavíme ľudí, ktorí nás poznajú vďaka našim trom albumom,“ upresňuje Martin Husovský. 
Komajota má na svojom konte tri štúdiové nahrávky a pri zostavovaní koncertného playlistu bolo z čoho vyberať. „Chceli sme oprášiť niektoré staré skladby ako To chce čas, Kàdeľ alebo Časopriestor, ktoré naši fanúšikovia doposiaľ nemali možnosť počuť naživo,“ hovorí líder Komajoty. Počas koncertu nesmú však chýbať najznámejšie skladby. „Práve tie sme prerobili najviac, aby sme sa počas ich hrania zabavili aj my muzikanti,“ dodáva Huso. 
Počas príprav Elektro Tour vychádzali hudobníci z toho, ako znejú štúdiové verzie ich pesničiek. Následne prinášali do štúdia nápady ako ich zmeniť a upraviť. Koncertnú zostavu doplnili na aktuálnom turné klavirista Daniel Špiner a perkusionista Miro Szirmai, ktorí tiež zasiahli do úprav pôvodných skladieb Komajoty.
Zdroj: Edo Kopček
Publikoval: Redakcia GREGI.NET