Komajota: Martin Husovský – Elektro Tour je pre nás experiment!

Prešovská skupina Komajota vyráža o dva týždne na Elektro Tour. Po návrate Martina Husovského a bubeníka Stana Čoreja z plavby po Chorvátsku sa hudobníci zavreli do svojho štúdia. Známe pesničky ako Anjel, Žolík, Ráno v Novinách a ďalšie dostávajú v týchto dňoch elektronický šat. V rámci turné skupina zavíta do trinástich slovenských miest.

Komajota


„Meníme aranže niektorých našich skladieb. Zachovali sme nosné linky, opäť sme zdvojili klavír, s vokálmi mi bude počas koncertu pomáhať Dano Špiner a všetko to bude oveľa viac elektronické,“ popisuje Martin Husovský prácu v štúdiu. Skupina  sa predstaví v päť člennej koncertnej zostave. Spomínaný Dano Špiner bude hrať na syntetizátor a spievať niektoré linky. Do zostavy pribudli popri živých  bicích aj perkusie a elektronické bicie. Tie bude mať na starosti Miro Szirmai. Päticu hudobníkov uzatvára zakladajúci člen skupiny a basgitarista Mišo Kráľ.

Komajota

Dano Špiner a Miro Szirmai sú hudobníci, ktorí už niekoľko rokov pôsobia v skupine Katky Koščovej. Dano patrí medzi špičkových klaviristov a šoumenov na pódiu aj mimo neho. Miro Szirmai má za sebou koncertné hosťovanie v skupine Raindown. „Dano s nami hrá na koncertoch približne tri roky. Do našej hry vniesol veľa zaujímaných klavírnych plôch. Miro s nami odohral niekoľko koncertov v uplynulom roku a vyšperkoval pesničky Komajoty o rôzne elektronické zvuky. Bude zaujímavé sledovať našich fanúšikov ako zareagujú na známe skladby, ktoré poznajú z našich troch albumov. Pre nás je Elektro Tour experiment,“ vysvetľuje líder Komajoty.

Komajota

Termíny koncertov v rámci Komajota Elektro Tour 2011
29.9. Košice, Retro Cult Club Metropolitan OC Galeria
8.10. Galanta, Ranč na Striebornom jazere
13.10. Spišská Nová Ves, Grill Bar
14.10. Poprad, Rock Fabric
15.10. Michalovce, Barrique
20.10. Prešov, Bizzare
21.10. Svidník, Holičstvo
22.10. Humenné, Nostalgia Music Pub
27.10. Bratislava, Babylon
28.10. Nitra, Music A Café
29.10. Žilina, Smerr Pub
5.11. Prievidza, Matrix Club
11.11. Považská Bystrica, Umelci B2 Klub
12.11. Ružomberok, Nové Korzo

Komajota

Zdroj: Edo Kopček, PR manažér turné
Foto: archív skupiny
Publikoval: Redakcia GREGI.NET