KOM IN: 21. júla V Tornali!

Už po štvrtý raz sa v meste Tornaľa uskutoční letný site-specific projekt tentokrát s názvom KOM IN. Prezentácia celotýždennej umeleckej tvorby v Tornali sa udeje v sobotu 21.7.2012 od 20:30 na mieste bývalého štátneho majetku na Mierovej ulici.

Súčasťou multimediálnej prezentácie bude divadelné predstavenie, interaktívne inštalácie, premietanie filmu za doprovodu živej hudby a mnohého iného vytvoreného práve pre tento priestor a túto tému. Okrem nich sa však diváci dočkajú aj dvoch zahraničných DJ, ktorí budú atmosféru vytvárať až do 1:00 v noci za vstupné 2 eur.

Tlačová beseda spojená s prehliadkou priestoru sa uskutoční vo štvrtok 19.7. o 10:00.

Projekt pracuje s témou Slovensko – Maďarského spolužitia a komunikácíe priamo na mieste, kde je práve národnostné spojenie každodennou realitou. Sústreďuje sa okolo komína, ktorý ako dominanta okolitého priestoru predstavuje maják ku ktorému sa všetci vraciame. KOM IN na jeden týždeň dovezie do tohto prostredia niekoľko umelcov z rôznych krajín Európy, ktorí budú tvoriť a pracovať s témou, ale aj priestorom, ktorý revitalizáciu potrebuje presne tak, ako medziľudské vzťahy.

V predošlých troch rokoch zorganizovalo v Tornali a jej okolí občianske združenie Art-Eko tri projekty počínajúc projektom Hranica – Határ, ktorý pracoval s opustenými priestormi štátnych hraníc. Ďalším bol JRD art camp, ktorý revitalizoval opustené JRD a posledným bol In da Park, ktorý priniesol kus umenia a života do chátrajúceho ale bohatou históriou opradeného parku Zoltánka v centre Tornale. KOM IN je prirodzeným vyústením dlhoročného úsilia smerujúceho k objavovaniu národnostných a ľudských problémov v jednom z najchudobnejších regiónov Slovenska prostredníctvom umenia.

https://www.art-eko.sk/

KOM IN
Vstupné 2 eurá
Miesto: Bývalý štátny majetok, Mierová ulica, Tornaľa
Štart: 20:30
Divadlo (SK, CZ), Tanec (NL, UK), Film (SK), Streetart (SK), Nové médiá (HU, SK), Hudba ( CZ), Socha (SK), Inštalácie (SK)
23.00 DJ Funclore (PL), DJ L-ZA (FR), VJ Betakaroten

poster-nahlad.jpg

Zdroj: Spoločnosť a film
Publikoval: Redakcia GREGI.NET