Koľko dáta za koncert? Fléda s Moravskou galériou chystá European Music Day.

European Music Day – tradiční světový festival hudby zdarma v ulicích připravilo Level B production, provozovatel klubu Fléda, ve spolupráci s Moravskou galerií. Akce se uskuteční 21.6. na nádvoří Místodržitelského paláce cca od 17:30 v rámci projektu Otevřeno-přijďte žít do centra! Vstupné na koncert bude dobrovolné, návštěvníci tedy mohou přijít zcela zdarma.

Hlavními účinkujícími budou kapely Soundtraps a Luis Bunuel. Jedná se o mladé aktuální projekty z brněnské scény. Dveře Místodržitelského paláce budou otevřené a hudba z nádvoří se tak bude rozléhat snad na celé Moravské náměstí. Hlavním účelem celé akce je opět popularizovat koncertní kulturu mezi širokou veřejností. I když je vstupné zdarma, můžete pod heslem „Kolik dáte za koncert?“ na akci přispět „do kloboučku“, který bude umístěn před vystupující. Akci samotnou podporuje brněnská společnost zabývající se výrobou CD a DVD AZCD.

Po skončení akce je v klubu Fléda přichystána after-party, na které proběhne slavnostní ukončení koncertní sezóny 2012/2013 pod značkou OFF, fcb event.: https://tinyurl.com/fledaoff

Soundtraps – Snový hudební projekt, který tvoří fúze žánrů trip-hop, downbeat nebo illbient. Za Soundtraps stojí producentské duo subSonic Studia – Frankie a Kubass spolu se zpěvačkou Jitkou Zemanovou.  V hudba Soundtraps se tak mísí vlivy 90. let, ve skladbách můžete slyšet odkazy na Portishead, Björk nebo Lamb. Naživo je trio doplněno kytaristou Ondřejem Novotným z Professor Leopard.

Luis Bunuel – Čerstvá brněnská kapela vznikla spojením kapel Professor Leopard a The Hides. Celá kapela se pohybuje na vlnách temných popových melodií, které čas od času rozbijí pasážemi na pomezí post-rocku. Kapela vystoupila na Flédě v rámci seriálu Madness day a v Kabinetu Múz, kde předskočila Stevieho Moora.

Fcb event: https://tinyurl.com/fledaday

Zdroj: Fléda