Koho britskí Lamb vybral za predskokana v Bratislave?

Necelé dva týždne ostávajú do decembrového koncertu hviezdnej britskej formácie LAMB na Slovensku. Dvojica Lou Rhodes a Andy Barlow, ktorá sa u nás zastaví v rámci aktuálneho európskeho turné k šiestemu štúdiovému albumu „Backspace Unwind“, prezradila, ktorá  kapela si zahrá ako jej predskokan budúci štvrtok 4. decembra v bratislavskom klube MMC.

„Prichádza niečo veľké…“ – The Guardian
„Úžasne vyvinutý zmysel pre elektronický pop“ – Artrocker
„Ak milujete Muse a The xx, zamilujete si aj The Ramona Flowers“ – LIVE

The Ramona Flowers PR photo 2014

Uznávané hudobné magazíny nešetria chválou na britský elektronický objav The Ramona Flowers. Práve päticu z Bristolu si vybrala britská hudobná senzácia LAMB ako hudobný support svojho bratislavského koncertu. Ten sa uskutoční už 4. decembra v Klube MMC  https://www.facebook.com/events/1440694966181327. Dvojica Lou Rhodes a Andy Barlow sa na Slovensko vráti po  troch rokoch, aby tu v rámci svojho aktuálneho turné po Európe predstavila naživo skladby z čerstvo vydaného albumu „Backspace Unwind“, ktorý priniesla tri roky po svojej comebackovej piatej štúdiovke „Five“.

Britská pätica The Ramona Flowers na čele s frontmanom Stevom Birdom sa ako support formácie LAMB nepredstaví poprvýkrát. Skupiny majú za sebou už niekoľko spoločných koncertov. Tie však nie sú tým jediným, čo ich spája. Andy Barlow (LAMB) je zároveň producentom The Ramona Flowers. Pod jeho taktovkou skupina nahrala a 14. júla 2014 vydala kritikmi pozitívne prijatý debutový album „Dismantle and Rebuild“. Zo spomínanej prvej štúdiovky upútal pozornosť verejnosti predovšetkým  rovnomenný singel „Dismantle and Rebuild“  https://www.youtube.com/watch?v=F5VRAsN4VH0, a tiež pilotná skladba albumu „Vultures“ https://www.youtube.com/watch?v=D7nWm0oXYb4, či pieseň „Lust and Lies“ https://www.youtube.com/watch?v=95cOkqV6rsc a featuring s Lou Rhodes (LAMB) s názvom „Like a Feather“.  Skupina má za sebou tiež spoluprácu s formáciami Bastille a Bombay Bicycle Club či Foxes. Absolvovala i celý rad samostatných vystúpení na veľkých pódiách – predovšetkým na britských festivaloch.

THE RAMONA FLOWERS | BIO

The Ramona Flowers, to je predovšetkým unikátna kombinácia elektroniky, rocku a indie. V druhom rade je to nezameniteľný falzet frontmana Steva Birda a množstvo emócií skrytých v hudbe. The Ramona Flowers sú dôkazom toho, že nie vždy platí – čím väčší hluk kapela narobí, tým viac pozornosti sa jej podarí upútať. Naopak, jemný zvuk dokáže niekedy kričať najviac zo všetkých…

Začiatky kapely siahajú do britského Bristolu, kde sa priatelia z univerzity Sam James (gitara), Wayne Jones (basa), a Dave Betts (klavír a gitara) rozhodli založiť si vlastnú skupinu. Neskôr do partie prizvali speváka Steva Birda a bubeníka Eda Gallimora. Po niekoľkých mesiacoch našla pätica spoločný hudobný jazyk a v snahe posunúť svoju hudbu na nový level, oslovila svoj idol, Andyho Barlowa, člena formácie LAMB a producenta s ponukou na spoluprácu. Ten mladej kapele okamžite ponúkol producentskú podporu. Onedlho nasledovala ponuka, aby The Ramona Flowers sprevádzala LAMB na turné v Poľsku, Fínsku, Litve a Lotyšsku. Nasledovali koncertné šnúry s Bastille a Bombay Bicycle Club.

V súčasnosti sa kapela sústredí na prípravu svojho vlastného turné… a na release ďalších skladieb, ktoré nahrala pod ochrannými krídlami Andyho Barlowa.

Viac info:
https://www.facebook.com/events/1440694966181327
www.facebook.com/theramonaflowersmusic | www.twitter.com/theramonaflower

Vstupenky na bratislavský koncert sú v predaji exkluzívne cez Predpredaj.sk: https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/1279/lamb-uk.

LAMB PLAGAT A1 NEW.indd

Zdroj: SOUL FOR SHOW