Knižná spoveď Sisy Michalidesovej!

Sisa Michalidesová, autorka troch dielov projektu Veľkí herci malým deťom, skladateľka, flautistka a herečka, pokrstila v pondelok 10. decembra svoju knižku a CD „Sisa a Sivý holub“.

Opísala v nej svoj životný príbeh o tom, ako pred deviatimi rokmi prekonala smrteľnú chorobu. Knihu, napísanú poetickým spôsobom, doplnila ilustráciami akademická maliarka Katarína Vavrová a akademický maliar Milan Vavro.

Atmosféru knižky zachytáva CD, ktoré je jej súčasťou. „Niektoré skladby z CD som skomponovala počas choroby. Hra na klavíri mi prinášala radosť, meditáciu a pomáhala uniknúť z reality,” hovorí autorka novej knihy. Intímnu atmosféru CD svojou hrou vytvoril klavírny virtuóz Mikuláš Skuta a akordeónový virtuóz Boris Lenko.

„Keď si pustíte CD a začnete si čítať moju knižku, pochopíte toto spojenie.“ Ostáva otázka, kto je Sivý holub. „Je to reálny človek. Tak ako ostatné postavy z knižky. Je to môj psychotronik, ktorý je mojím kamarátom od detstva a pomáhal mi preklenúť toto ťažké obdobie. Snažil sa mi pomôcť aj v myslení. „Ak zmeníš staré programy mysle, zmení sa ti celý svet,“ hovorieval.

Táto kniha by podľa autorky mala pomôcť  ľudom, aby vnímali nádej a krásu života. To je jej poslanie.

Zdroj: Alena Grešová