Kmitočet 0.1 w/ Goldwiener, Hrtl, Windowlickerz!

Ve světě digitálních rozhraní, programů, obrazovek, jedniček a nul ještě stále existuje malá skupina rebelů, kteří uctívají hardware a snaží se společně obrnit vůči vlivům počítačů. Po neúnavném plánování podniká Kmitočet svůj první útok na pobřeží Ankali s pomocí skupiny spolubojovníků z různých koutů světa.

Goldwiener, Hrtl, Windowlickerz, PSJ, Levi & Tomáš Niesner

Sobota 28.04.2018
23:00 – 06:00
Praha – Ankali
FB EVENT
See map

Goldwiener je americký sensei modulární syntézy mistr sídlící v Berlíně, který přiveze svůj 73-75 systém a k tomu svůj větrem ošlehaný vintage Serge. Jistě nezapomene ani kopu hardware krabiček z šuplíku pro extra analogovou šťávičku.

Windowlickerz (Oliver Torr + HRTL) jsou po premiérovém vystoupení na Lunchmeat festivalu připraveni znovu přistát. Pocházejí z planety Kikumoto v 303. sluneční soustavě. Pečlivě vystavěné synťákové plochy, šťavnaté basové linky, a masivní oduševnělé perkuse. Posláním Windowlickerz je naplnit vaše těla i duše vibracemi štěstí. Velitel flotily, planetě Zemi známý jako Hrtl, spolu s lunárním specialistou s pozemským jménem Oliver Torr právě opustili hyperprostor a jsou na cestě k Vám.

HRTL je špičkový performer na modulární syntezátor. Jeho hudba si prošla cestou od klasických nástrojů až k moduláru, kde se z post-witch-housu vyvinula směrem k repetitivním rytmům s bohatými melodickými i zvukovými prvky, proměnlivou atmosférou a hravými strukturami. HRTL nikdy nehraje dvakrát to samé. Stejně jako jeho živá vystoupení jsou totiž jeho nahrávky improvizované a 100% hardware. Kmitočet bude exkluzivně první místo, kam přiveze limitovanou edici vinylů nového alba Yellow Mellow!

Tomáš Niesner pochází z kapelního prostředí a jeho sólový repertoár obsahuje skladby různých stylů, od ambientu přes drone až k avantgardním experimentům. Pomocí modulárního syntezátoru, kytary a terénních nahrávek vytesává nekonečné zvukové kresby ideální pro zahřátí zvukového systému Ankali.

Levi Staniczek ví co dělat, aby vše hrálo, tak jak má. „As sure as Kilimanjaro rises like Olympus above the Serengeti.“

Dvojitý agent PSJ je rezidentem Ankali pracující v tandemu s pražskou a brněnskou základnou bude určitě perfektním zakončením večera. Pozvednutí vědomí na zenovou úroveň bude jako obvykle zaručeno!

EVENT Kmitočet 0.1

Zdroj: TS