Kids and Heroes slaví hattrick! Vychází třetí číslo tištěného fanzinu

Redakce hudebního webzinu Kids and Heroes, od jehož založení uplyne v roce 2023 neskutečných 20 let, přichází s třetím tištěným vydáním. Přes 100 stran autorských textů, originálních ilustrací a poprvé i fotografií vychází oficiálně v pátek 16. 12. 2022, kdy také proběhne release party v ALE! baru na Smíchově (fb event).

Texty se primárně věnují hudbě, ale dotýkají se i dalších témat. V rozhovoru s manželským párem Bárou a Ondrou z českobudějovické kapely Pirates of the Pubs se kromě hraní v Čechách i v zahraničí, např. na vyhlášeném Rebellionu v Anglii, řeší třeba množení nebo přešlechtění psů. V povídání se Šroubem z Emergency records dojde vedle vydavatelských záležitostí či vzpomínání na klub Propast třeba i na téma přestěhování se z města na venkov. Greg z kalifornských Lonely Streets pak kromě lokální scény popisuje také pohled Američana na ruskou agresi na Ukrajině. A rozhovor s Bárou Červeňanskou alias Messbarbarou se točí okolo fotografování koncertů – proto se v Kids and Heroes fanzinu poprvé objevují fotky.

Nechybí ani tradiční velké ankety. První se věnuje hudebnicím a hudebníkům pracujícím ve školství. Odpovídali Olaf Olafsonn (Olaf Olafsonn and the Big Bad Trip, Budeč, The A-Bomb, Dva kverulanti), Martina von W (písničkárka, autorka obálky Kids and Heroes zinu vol. 3), Barbora Znoj Novotná (Pirates of the Pubs), Daniel Stibor (Ctib, Chorobopop), Miro Michela (Subkulturní archiv), Pavla Jonssonová (Plyn, Dybbuk, Zuby nehty, Malé Zuby), Sváťa Šváb (Totální nasazení), Blanka Kissová (klub Futra, Marne, Miss Marple, The Owls), Martíček (Houba), Štěpán Málek (!V.V.Ú.), Martina (Plán to Kill), Craggy (Craggy Collyde), Vladimír „BEN“ Beneš (Neřád, ilustrátor ankety) a Brian W. Evans (Jonestown).

V druhé anketě redakce vyzpovídala muzikanty, kteří si jako koníček nebo profesi vybrali vaření piva. Odpovídali Mikuláš Preisler (Homesick, Pivovar Zichovec), Květák (NEW|OLD, Němý Medvěd), Tomáš Raška (Hold Fast, Podřevnický pivovar), Anders Plastiksson (Odd Boys), Jan Němeček (Supertesla, Bombs from Heaven, Hold Fast, létající pivovar Brewniverse), Vlado Mošoň (Nazi Tampons) a Karel Vrána (Empty Hall of Fame, Mikropivovar Vrána).

V neposlední řadě na vás čeká tour report kapel Blank Out a RV-4 z Pobaltí, tradiční zlosloupky a spousta dalších článků, např. o letošním seriálu věnovanému Sex Pistols, o rokenrolových groupies či kapele Rancid, která vystoupí na Mighty Sounds 2023. A napsali jsme i o tom, jak vypadá chilli kultura v Česku, jak se dneska hledá byt nebo jak se dá (ne)zvládat rodičovství.

Počet stran: 118
Autoři: 15
Ilustrátoři: 14
Respondenti: 26Náklad: 600 ks

OBSAH

ROZHOVOR
Pirates of the Pubs (Michaela Klocová)
Michal „Šroub“ Schwub (Martin Suicide)
Messbarbara (Michaela Klocová)
Greg Antista (Martíček)

ANKETA
Muzikantky a muzikanti za katedrou (Michaela Klocová)
Pivo na plotně muzikantů (Michaela Klocová)

TÉMA
Emergency records (Martin Suicide)
Pistol od Disneyho (Martin Suicide)
Kde jsou všechny ty nahrávky? (Dva kverulanti)
Rancid (Noisemaker87)
V síti rokenrolu (Kateřina Kroupová)
Chilli Česko (Speedy)

SLOUPEK
Hledáš byt? (Rebarbora)
Let’s Have a War (Martin Suicide)
Až budete nadávat na Ukrajince… (Štěpán Málek)
Nacházení punku v pětatřiceti (Vojtěch Libich)
Bez minulosti (Roman PHR)
Punk Is Dad, Dad Is Dead (G.Zs)

REPORT
Tour po Pobaltí (Honza Dousek)
Temná turistika (Michaela Klocová)

POVÍDKA
Nenávidím tě, přísahám! (Bohumil Krejza)
Vystřízlivět (Michaela Klocová)

https://www.kidsandheroes.com/zine3/
https://www.facebook.com/kidsandheroes
https://www.instagram.com/kidsandheroes/
https://www.facebook.com/events/607581154460315

Zdroj: TS