Katka Knechtová si položila k nohám Slovensko, jej emotívne turné niektorých fanúšikov rozplakalo šťastím!

Katka Knechtová ukončila turné, ktoré bez váhania môžeme označiť za jej veľký triumf! Slovensko si doslova položila k nohám. Piesne v nových aranžmánoch, na ktorých pracovala s vynikajúcim hudobníkom Adamom Kurucom, fanúšikov ohromili. Jej cieľom bolo vyvolať emócie, čo sa Katke dokonale podarilo. Niektorí návštevníci plakali šťastím, iní šokom nezavreli ústa! „Prežijú len milenci tour“ bola pôsobivá šou s malým orchestrom, ktorú dotvárala hra farieb. Katka pripravuje z turné live CD, ktoré vyjde na jeseň. Môžete sa tešiť záznam jej famóznych koncertov!

Čím je staršia, tým je lepšia! Speváčka a skladateľka Katarína Knechtová opäť ohromila Slovensko. Turné „Prežijú len milenci tou“ bolo jej veľkým triumfom!

„Pocity, ktoré mám, sú veľmi intenzívne. S Adamom Kurucom sme pol roka pracovali na aranžmánoch, potom sme cvičili v niekoľkých etapách a dlhé mesiace sa pripravovali. Chceli sme, aby sa tie koncerty dostali fanúšikom pod kožu a dokázali ich poriadne precítiť. Odo mňa si tento nový štýl vyžaduje obrovskú koncentráciu. Nie je to klasický koncert, musíme byť s ostatnými hudobníkmi naviazaní jeden na druhého, vnímať sa, počúvať… Našim cieľom bolo energiu prežiť a poslať ju na ľudí. Po každom vystúpení sme boli šialene nabití energiou,“ vysvetľuje Katka Knechtová. 

3

Napriek prvotným obavám sa Katke, ktorá tentoraz koncertovala s malým orchestrom, podarilo to, čo chcela. Celé turné bolo jedna emotívna šou.

„Som veľmi milo prekvapená tým, ako to ľudia prijali. Úplne nevedeli na čo idú, aj keď som avizovala, že chystám niečo celkom iné, ako dosiaľ poznali. Na niektorých koncertoch fanúšikovia plakali, inde sedeli šokovaní s otvorenými ústami a v ďalšom meste si len jednoducho užívali zábavu. Bolo to rôznorodé,“ dodáva Katarína Knechtová.

2

„Prežijú len milenci tour“ bola pôsobivá šou, ktorú dotvárala farebná vizualizácia. Repertoár bol mixom starších Katkiných hitov a noviniek z ostatného albumu „Prežijú len milenci“.

„Pri výbere piesní som sa riadila intuíciou a brala som do úvahy aj koncept koncertu. Ale menilo sa to za behu. Najskôr som si napríklad vôbec nevedela predstaviť, ako by v tejto novej úprave znel napríklad „Motýľ hlavolam“, ale tak veľmi som si želela, aby na koncertoch nechýbal, že sa nám ho nakoniec podarilo prearanžovať. My s Adamom sme mali šťastie, že sme sa streli ako osobnosti, ktoré na seba vedia naviazať a podobne prežívajú veci. Naša spolupráca bola na veľmi dôvernej úrovni. Všetky koncerty sme nahrávali, urobíme z nich mix a na jeseň vydáme live CD,“ sľubuje Katka Knechtová.

5

Katarína Knechtová vystúpila s „Prežijú len milenci tour“ v siedmich slovenských mestách od Bratislavy až po Prešov. Pre veľký úspech plánuje na jeseň pokračovanie turné. Informácie nájdete na www.katarinaknechtova.com a na https://www.facebook.com/katarinaknechtovaofficial?fref=ts.

Zdroj: PROPAGANDA HOUSE
Foto: Monika Kúdelová