Katarína Knechtová nahrala titulnú skladbu k filmu Isabel.

Už v máji bude mať v Čechách premiéru film debutujúcej režisérskej dvojice Lukáš Melník a Marcel Škrkoň. Nadchli aj Katku Knechtovú, ktorá do ich snímky zložila novú pieseň.

S tvorbou filmových melódií má Katarína výbornú skúsenosť. Pesnička Muoj bože z legendárnej Báthoryčky je dodnes jedným z jej najväčších hitov, ďalší môže vzniknúť z novinky nazvanej Isabel. Tvorcovia vraj Katku na spoluprácu nemuseli presviedčať dlho.

[audio:https://gregi.net/wp-content/uploads/2013/04/1342686181838-Katarina-Knechtova-Isabel.mp3]

„Naozaj milujem filmovú hudbu a dostala som už viacero ponúk. S Lukášom a Marcelom bola od začiatku veľmi dobrá komunikácia a aj to ma presvedčilo, aby som sa do piesne pustila,“ vysvetľuje Katarína.

Low-budgetový film dokonale využíva priemyselný ráz Ostravy a ako avizujú tvorcovia, „odhaľuje skryté tajomstvá oceľovej metropoly“. Isabel má ambíciu dostať sa na európske filmové festivaly, aj preto v snímke nezaznie žiadna skladba v češtine alebo slovenčine. Katka titulnú pieseň s textom od Justina Nuyensa naspievala v angličtine, v rádiách sa však objaví jej slovenská verzia. „Na tej som pracovala spolu s Vladom Krauszom, je to naše spoločné dieťa,“ dodáva.

S výsledkom sú spokojní aj obaja mladí režiséri. „Katku Knechtovú sme si vybrali preto, lebo je naším generačným súpútnikom,“ povedal Lukáš Mělník. „Jej autorské piesne vždy mieria pod povrch vecí, páči sa nám jej úprimná emocionalita, prirodzenosť v komunikácii s divákmi a v neposlednom rade ženskosť, ktorú vyžaruje nielen vo svojich piesňach.“

Novinka Isabel od Kataríny Knechtovej mala premiéru 11.4.2013 v Rádiu Expres, a dnešným dňom sa objaví aj v ďalších slovenských a českých rádiách.

Zdroj:  Universal Music s.r.o.