KARPINA bude vrcholom unikátnej akcie Adrenalínové nebo!

Adrenalínové zoskoky padákom, kozmonaut a KARPINA! Rocková kapela sa zase pridala k čomusi unikátnemu. Najväčšie hity zahrá na Kuchajde, nad ktorou sa otvorí „Adrenalínové nebo“. Nultý ročník medzinárodného podujatia ponúkne mnoho atraktívnych zážitkov od súťaže zoskokov padákmi, cez stretnutie s legendárnym kozmonautom, až po skvelý hudobný program. Akcia vyvrcholí koncertom KARPINY, ktorá to všetko zaklincuje piesňami ako „Nekromanca“, „Prievidza“ či „Paľo László“. Chalani z kapely milujú adrenalín, no len ako diváci podobných aktivít. Skákať s padákmi sa nechystajú, ale ostatným k tomu radi zaspievajú svoje skladby plné čierneho humoru! Nenechajte si ujsť „Adrenalínové nebo“, KARPINA sa na vás teší v sobotu 18. júna na bratislavskej Kuchajde!

Adrenalín a čierny humor! Bratislavská Kuchajda sa chystá na podujatie, ktoré v meste nemá obdoby. Na nadšencov nebezpečných športov sa na „Adrenalínové nebo“ príde pozrieť aj skupina KARPINA. S radosťou im k tomu zahrá hity plné recesie.

2 Karpina, Foto Veronika Klimonov+í (22)web

Zahráme náš štandardný program s najväčšími hitmi ako „Nekromanca“, „Prievidza“, či „Paľo László“. Ponuku hrať na tomto unikátnom podujatí sme prijali veľmi radi. Sami síce adrenalínové šproty nepestujeme, ale samozrejme máme voči tomu rešpekt. Je do obdivuhodné a ja osobne sa rád pozerám na ľudí, ktorí ich robia. Avšak účastníkom žiadnej z disciplín, ktoré budú na Kuchajde predvádzané, by som naozaj nechcel byť,“ vraví s úsmevom spevák skupiny Peter Deák.

„Adrenalínové nebo“ je trojdňové medzinárodné podujatie, v rámci ktorého budú jednotlivci aj družstvá súťažiť v zoskoku padákmi. Záujemcovia si tiež môžu vyskúšať let balónom alebo vrtuľníkom a stretnúť legendárneho kozmonauta. Vyvrcholením však bude sobotný celodenný program, ktorý zakončí super koncert KARPINY.

3 Karpina, Foto Veronika Klimonov+í (20)web

„Sme Bratislavčania, to znamená, že vzťah k mestu aj ku Kuchajde máme veľmi pozitívny. Milujeme tiež hranie pod holým nebom. Vždy na konci zimy sa tešíme na letné open air podujatia a naopak, na konci leta sa za tešíme na koncertovanie v kluboch. My jednoducho radi hráme a je nám jedno, kde. Samozrejme, kontakt s publikom je pre nás veľmi dôležitý, to je dôvod, prečo to robíme. Je naozaj príjemné, ak naše pesničky spievajú fanúšikovia spolu s nami a keď dohráme, kričia názvy ďalších skladieb. To človeka napĺňa, keď robí hudbu. Priama odozva nás ženie ďalej, aby sme robili nové pesničky a texty, vymýšľali novú šou, dodáva Peter Deák.

Recesistických rockerov čaká v nasledujúcich mesiacoch podobných podujatí pod holým nebom niekoľko.

1 Karpina, Foto Veronika Klimonov+í (23)web

„KARPINA bude mať pracovné leto. Takmer každý týždeň budeme hrať na nejakom festivale. Veľmi sa na to tešíme. K tomu pripravujeme nové skladby, ktoré chceme predstaviť na jeseň,“ uzatvára Peter Deák.

„Adrenalínové nebo“ bude na Kuchajde v dňoch 16. – 18. júna. Unikátne medzinárodné podujatie privíta aj legendu – ruského kozmonauta Alexeja Archipoviča Leonova. Na vystúpenie rockerov so svojským zmyslom pre humor, ktorí hrajú spoločensky angažované skladby a paródie na popové hity, sa môžu návštevníci tešiť na záver medzinárodnej akcie. KARPINA zahrá v sobotu večer.

Skupina KARPINA vznikla v roku 1989. Pre jej angažované skladby ju v minulosti viackrát cenzurovali. Dnes kapelu tvoria spevák Peter Deák, basgitarista Peter Guláš, hráč na bicie Viktor Gieci a gitaristi Viliam Štrba, Tomáš „Tomax“ Gábriš“ a Martin „Big Boy“ Struhár. Populárne sú najmä jej paródie ako „Prievidza“, či „Doktor Fico“. Viac sa o aktivitách kapely dozviete na: https://sk-sk.facebook.com/karpina

Adrenalínové nebo 2016
Bratislava, areál jazera Kuchajda

štvrtok 16. 6.
12:00 – 19:00 hod. Adrenalínový pohár 2016, tréningové zoskoky (vstup voľný)

piatok 17.6.
12:00 – 19:00 hod. Adrenalínový pohár 2016, súťažné zoskoky (vstup voľný)
od 18:00 hod. vyhliadkové lety balónom

sobota 18.6. Deň pre verejnosť
od 12:00 do 22:00 hod. súťažný i sprievodný program (priebežne počas celého dňa)
12:00 – cca 18:30 hod. Adrenalínový pohár 2016 – finálové zoskoky, vyhlásenie výsledkov
15:00 – 16:00 hod. konferencia pre verejnosť s A. A. Leonovom, Hlavná rotunda,

Polus City Center (vstup voľný)
od 12:00 – 18:00 hod. vyhliadkové lety vrtuľníkmi
od 18:00 hod. vyhliadkové lety balónom
18:30 – 22:00 hod. hudobný program

Usporiadateľ (prihlášky do súťaže, cenník atrakcií): www.adrenalinovenebo.sk
Predpredaj vstupeniek cez sieť Ticketportal: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=22342
Dôchodcovia (osoby nad 60 rokov), ZŤP a deti do 12 rokov majú vstup voľný.
FB event: https://www.facebook.com/events/129548557460372/

Zdroj: Silvio Veselský