Karel Kryl by oslávil 80. Výber jeho 24 piesní To nejlepší vychádza prvýkrát na vinyle

Legendárny český umelec Karel Kryl by tento rok 12. apríla oslávil okrúhle 80.  narodeniny. Tesne pred touto významnou udalosťou predstavuje vydavateľstvo Supraphon kompiláciu To nejlepší, prvý raz v podobe dvoch vinylových platní.

Karel Kryl vybral v roku 1993 v spolupráci s Petrom Dorůžkom zostavu skladieb z rôznych období svojho života na jedno CD. Výber obsahoval hudbu z predexilového, raného mníchovského i prvého postkomunistického obdobia.

Aktuálna rozšírená reedícia tohto albumu ponúka celkom 24 piesní v stopáži vyše 79 minút, ktoré zachytávajú najsilnejšie okamihy Krylovej tvorby, a to prvýkrát na 2LP.

Kompilácia obsahuje nielen zásadné skladby z albumov Bratříčku, zavírej vrátka, Rakovina, Maškary, Karavana mraků a Tekuté písky, ale tiež pieseň Děkuji z EP Carmina resurrectionis.

Aktuálny remastering umožnil zaznieť i tým najjemnejším odtieňom archívnych nahrávok, pričom každá pieseň evokuje osobitú atmosféru a hĺbku umenia Karla Kryla. Citlivý redizajn obalu poskytol priestor pre sprievodné komentáre i vzácne ukážky Krylovho výtvarného talentu. 

2LP Karel Kryl To nejlepší vychádza vo vydavateľstve Supraphon v piatok 5. apríla.

TS