Kapela Nasycen predstaví nový materiál na jarných koncertoch.

„Nejsou nikterak stylové a asi by se daly těžko žánrově zařadit, ale doufám, že jsou to především silné písničky s aktuální vnitřním příběhem. A o to jde.“  Tak charakterizuje frontman pražské skupiny Nasycen, zpěvák a klávesista Raven, nové skladby, které kapela začala připravovat pro své letošní studiové album.

Nasycen se v loňském roce vrátil na českou hudební scénu. Vedle Ravena kapelu tvoří dva původní členové, baskytarista Ilja Kučera ml. a bubeník Pavel Ivanovský, a  nový kytarista Zdeněk Divoký.

Po sérii loňských klubových a festivalových vystoupení napříč republikou se chystá Nasycen na jarních koncertech postupně představit dokončované novinky.

Raven vysvětluje: „Od srpna do října točíme novou desku. Ale protože na ní budou samé nové písničky, potřebujeme si je alespoň trochu obehrát před diváky, takže celé jaro se budeme snažit co nejvíc koncertovat.“

A jak se Raven ztotožňuje s nálepkou progresivní rock, kterou bývá Nasycen označován? „Upřímně řečeno, nevím úplně přesně, co to je. Samozřejmě vycházíme z muziky, na které jsme vyrostli, třeba Genesis, Gabriel nebo Sting. Ale je rok 2013 a v kapele máme mladého a progresivního kytaristu, takže ta etiketa třeba platí kvůli němu.“

www.nasycen.cz
https://www.facebook.com/Nasycen
https://bandzone.cz/nasycen

Terminy nejbližších koncertů.
1. 3.  Týn nad Vltavou –  RCSokolovna + Gin
2. 3.  Plzeň –  Clun Jam  + Annešanté
11. 4.  Praha  – FreeMasonic Pub Club  + The Critics
12. 4.  Liberec – Rockpub + Hush
19. 4.  Praha – RC Kain + Hush

Zdroj: Ivana Babková