Kapela Hvozd krstí v Bratislave nový album Krehkou krajinou

Hudobná skupina Hvozd zahrá 18.5. v Bratislave nový album Krehkou krajinou, ktorý vyšiel začiatkom roka vo vydavateľstve Slnko Records. Symbolicky ho pokrstí a oslávi na Dunaji, na lodi Pink Whale jediným koncertom, na ktorom zaznie celý album v zostave, ktorá ho nahrala. Ako hosť vystúpi pesničkár Archívny chlapec, ktorý v najbližších týždňoch tiež chystá novú nahrávku.

Skupina Hvozd vznikla na prelome tisícročí v Bratislave a v prvých rokoch bola v rámci slovenskej alternatívnej scény koncertnou stálicou. V priebehu rokov sa ich zvuk ustálil na poetickej kombinácii dvoch hlasov s výrazným klavírom a akordeónom, na mieste, odkiaľ je rovnako blízko k šanzónu aj punku.

Po 12 ročnej prestávke nahral Hvozd druhý štúdiový album Krehkou krajinou venovaný českej legendárnej kapele Psí vojáci, ktorá im na začiatku tvorby bola veľkou hudobnou inšpiráciou. Výsledkom nového Hvozdu je zvukovo bohatá ale zároveň priamočiara nahrávka so špecifickou atmosférou melanchólie aj optimizmu.

Koncert Hvozd odohrá v zostave Lucia Chuťková (klavír, spev), Ivana Tirpáková (akordeón, spev), Peter Čaputa (basgitara), Juraj Raši (bicie), Karol Šípoš (trúbka), Ján Slezák (saxofón), Miro Tóth (saxofón).

Hvozd & Archívny chlapec 18.5. v Pink Whale Bratislava: https://www.facebook.com/events/929582194752589
CD a LP Krehkou krajinou (2023): https://www.slnkorecords.sk/hvozd/krehkou-krajinou
Bandcamp: https://hvozd.bandcamp.com/album/krehkou-krajinou
Stream Krehkou krajinou: https://www.slnkorecords.sk/hvozd/krehkou-krajinou
Pieseň a videoklip Krehkou krajinou (2022): https://youtu.be/toXaCUwbSXI
Stream albumu: https://slnko.lnk.to/albumkrehkoukrajinou

Zdroj: Slnko records