KAPELA FORTUAN VYDALA OČAKÁVANÉ LIVE PERFORMANCE VIDEO POSLEDNÉHO SINGLA RIVER

Bratislavská indie pop-rock kapela Fortuan vydala oficiálne live performace video k ich poslednému singlu River, ktoré vyšlo vo februári tohto roka. Záznam z koncertu bol natočený 27. októbra v Trenčíne, v novootvorenom Kultúrno-kreatívnom centre Hviezda, kde Fortuan vystúpil ako warm-up kapely Korben Dallas.

„River sme vydali von iba s lyric videom. Vtedy sme naskočili na narastajúci trend a použili AI technológiu Midjourney, ktorá nám vygenerovala sériu obrázkov súvisiacich s témou songu. Vzniklo fakt unikátne video.“ vysvetľuje frontman a spevák kapely Jakub Hančin.

„Sme radi, že sa River po vydaní „chytil“ v siedmich slovenských rádiách. Napriek tomu si uvedomujeme, že sme stále začínajúca kapela a chceme, aby ľudia videli, kto kapelu tvorí, kto za týmto hudobným projektom stojí. Preto sme sa rozhodli vydať aj oficiálne, live performance video k singlu, “ dopĺňa gitarista Tomáš Marikovič.

Štvorčlenná kapela vystúpila v trenčianskej Hviezde  v zostave Jakub Hančin (spev, gitara), Igor Holka (basgitara, vokály), Tomáš Marikovič (sólo gitara, vokály) a Dano Štefanovič (bicie).

„Je radosť hrať v takomto kultúrnom stánku. Priestory sú skvelo vybavené, všetko je nové. Hoci sa Trenčania iba „učia“ chodiť do vynovenej Hviezdy na kultúru, návštevnosť bola výborná.  Koncert sme si fakt užili. Napriek tomu, že sme neboli headlinerom večera, diváci sa bavili.“ hovorí bubeník kapely Fortuan, Dano.

O kvalitný videozáznam a AV postprodukciu sa postarali Dominik Besler a Adrian Szetelle. „Dali sme si záležať na kvalitnom zvuku a obraze živej nahrávky. Dúfame, ze výsledok stoji za to!“ pridáva Tomáš.

Týmto koncertom kapela zakončila koncertnú sezónu a v najbližšej dobe sa sústredí na prípravu nových skladieb a budúcoročného turné, ktoré bude zahŕňať koncerty nielen na Slovensku, ale aj v Čechách.

„Ak všetko pôjde podľa plánu, budúci rok by sme chceli pripraviť viac nového materiálu. Už teraz na ňom pracujeme.  Nové skladby a songy, ktoré vyšli od roku 2021 (vrátane rádiových singlov Catch me if you can a Crumbling world) sa chystáme „zabaliť“ do nového EP. “ hovorí na margo plánov kapely basgitarista Igor.

Zdroj: TS