Kapela EUFORY predstaví fanúšikom svoj debutový album na Melodic Metal Night!

Martinské zoskupenie Eufory predvedie 7. mája 2016 v rockovom klube Tartaros v Banskej Bystrici zábavu vo veľkom štýle s poriadnou dávkou metalovej hudby. Milovníkom dobrej muziky a fanúšikom predstavia svoj debutový album s názvom „Flying Island Eufory“ na akcii Melodic Metal Night.

Podujatie Melodic Metal Night patrí predovšetkým priaznivcom melodického metalu. Na akcii sa na pódiu objaví formácia Eufory spolu so zvolenským Endless Main. Počas večera členovia Eufory predstavia svoje najlepšie hity ako Book Of Life, Leave Me Alone či Metal Is The Hero a iné, ktoré pochádzajú z ich debutového albumu „Flying Island Eufory“.

„Koncert je spojením dvoch kapiel  a obe prezentujú melodický metal. Endless Main sú Zvolenčania , ktorí už majú nejaký ten piatok za sebou , na konte zopár platní a rovnako ako Eufory v tomto čase chystajú materiál na nový album. Využili možnosť odreagovať sa trošku a zahrať si spolu v klube TARTAROS , aby na chvíľku prerušili tvorivú nitku pri komponovaní nových vecí pre fanúšikov. Takýmto spôsobom  sa chcú  obe kapely pripomenúť  a upozorniť na príchod nových vecí, ktoré zrejme uzrú svetlo sveta koncom roka 2016,“ prezradil viac o pripravovanej akcii manažér kapely Eufory – Štefan Dibdiak alias Steve.

Kapela Endless Main vznikla v auguste 2007 v zostave Pavol Labuda – bicie, Milan Ferjenčík – gitara, Matúš Šudila – gitara, Michal Šepetka – spev, Jakub Šepetka – basa, Michal Procházka – klávesy. Od roku 2008 je kapela koncertne aktívna po celom Slovensku, Česku a Maďarsku. V roku 2011 kapela vydáva debutový album Sea Of Lies . V roku 2014 kapela pustila do obehu demo nahrávky z pripravovaného druhého albumu. Popritom v rokoch 2014 a 2015 prechádza zmenami zostavy aby sa v roku 2016 znovu vrátila na koncertné pódia. V súčasnej zostave : Michal Šepetka – spev, Braňo Ragan – bass gitara, Michla Procházka – klávesy,Valério Choma – bicie, Matúš Šudila – gitara.

7.5.2016 v Tartarose by sme chceli podporiť mladú a veľmi perspektívnu kapelu Eufory pri jej slovenskom turné k ich výbornému albumu Flying Island Eufory – povedal gitarista Matúš.

Päťčlenná heavymetalová zostava EUFORY : Števo Hodoň a Peter Drábik (gitary), Adrián Benca (basgitara), Miriama Hodoňová (bicie nástroje), Ľuboš Senko (spev). Kapela sa zúčastnila v r. 2015 niekoľkých súťaží, kde získala spätnú väzbu od porotcov či fanúšikov na svoju tvorbu. A bol to pre Eufory úsešný rok, veď posúďte – Víťaz súťaže ROCK OFF 2 2015 v Košiciach, víťaz súťaže MUZIKOMAT 2015 vo Vsetíne a v Púchove či finalisti v súťaži Rocková Maturita 2015 .

Takto oceňovaná kapela má za sebou prvý album Flying Island Eufory, ktorý predstaví aj v klube Tartaros.

Debutový album okamžite získal dobré ohlasy zo strany fanúšikov, aj recenzie boli povzbudzujúce. Názov albumu „Flying Island Eufory“ (v preklade „Lietajúci ostrov Eufória”) by mal znázorňovať izolovaný, imaginárny a idealizovaný svet, v ktorom neexistujú negatíva reálneho sveta. Táto hlavná idea sa pripomína v skladbách ako „Cheers!“, „Book of Life“, „Be My Brother“, či napokon „Final Chime“.   Členovia kapely na čele s manažérom označujú skladbu „Metal Is The Hero“ za ich doteraz najobľúbenejší hudobný výtvor.

plagat_eufory A

Zdroj: Eufory