Jozef Lupták s projektom Chasidské piesne vystúpi premiérovo v Liptovskom Mikuláši. Koncert sa uskutoční v Synagóge dňa 4.8.2020 o 19:00.

Etablovaný violončelista a zakladateľ festivalu Konvergencie Jozef Lupták a jeho priatelia, vynikajúci interpreti, sa živému publiku predstavia v rámci série koncertov „JL turné“. Po koncertoch v Bratislave, Piešťanoch a Žiline najbližšie Jozef Lupták pozýva do Synagógy v Liptovskom Mikuláši, kde 4.8.2020 o 19:00 vystúpi s projektom Chasidské piesne

Ide o mimoriadne komunikatívny a zároveň inovatívny projekt chasidskej hudby, ktorý prináša hudbu, ktorá stáročia vznikala v našom regióne – od Poľska, cez Slovensko, Ukrajinu až po Maďarsko a Rumunsko v novom, umelecky hodnotnom spracovaní. Úspešný projekt bratislavského rabína Barucha Myersa a popredných slovenských koncertných umelcov – huslistu Miloša Valenta, akordeonistu Borisa Lenka a iniciátora projektu a violončelistu Jozefa Luptáka Chasidské piesne vznikol v roku 2008, o 9 rokov neskôr naňho nadviazal projekt More Chassidic Songs (Viac chasidských piesní). Odvtedy zaznel na viacerých významných podujatiach a festivaloch na Slovensku ale tiež v Česku, v Taliansku či vo Švajčiarsku a oba vyšli na rovnomenných CD nosičoch. Okrem Chasidskej hudby na koncerte zaznie aj Suita č. 4 pre sólové violončelo od Johanna Sebastiana Bacha v interpretácii Jozefa Luptáka.

Keď som premýšľal, kde by som rád hral v rámci môjho turné, Synagóga v Liptovskom Mikuláši bola jednou z prvých volieb. Je to fascinujúce miesto, kam netradičné spojenie Bachovej hudby spolu so židovskými melódiami chasidov v našom spracovaní Chasidských piesni úplne patrí. Okrem toho, Liptov mi je veľmi blízky aj osobne – chodíme sem s rodinou dlhé roky, máme tu svoje miesto, pravidelne hrávam v krásnom GrandCastle v Liptovskom Hrádku, toto miesto mi jednoducho prirástlo k srdcu
Jozef Lupták

Príďte si užiť výnimočnú komornú atmosféru s klasickou i chasidskou hudbou a vynikajúcimi slovenskými hudobníkmi konečne naživo!

FB event: https://www.facebook.com/events/335292534133161/
Vstupenky na koncert sú dostupné cez sieť Ticketportal: https://bit.ly/KUPIT-LISTKY_JLturne-LM

Chasidské piesne 1: https://youtu.be/O1K5jYaihk4
Chasidské piesne 2: https://youtu.be/ucOAob73EfE
Živý stream koncertu JL turné zo Žiliny: https://youtu.be/3YTnkd4_r7Q
Prvý koncert v rámci “JL turné” v Bratislave: https://youtu.be/ZSkAz6KsGxY

Viac informácii o koncertoch nájdete na
www.jozefluptak.com / www.konvergencie.sk

Koncerty JL turné z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Zdroj: Konvergencie