Jorn Van Deynhoven: Som veľmi rád, že môžem byť súčasťou EDMANIA 2016!

Z polovice Nemec, z polovice Holanďan – to je Jörg Loeffelmeier, ktorého poznáte pod umeleckým menom Jorn Van Deynhoven. Na konte má množstvo úspešných trackov či remixov. Práve chystá album a okrem toho sa už teší na 9. decembra, kedy premiérovo vystúpi v Trenčíne.

Ahoj Jorn, máš za sebou dosť produktívny rok, veľa úspešných releasov. Koľko času tráviš v štúdiu?

Momentálne – veľa, pretože pred dvoma mesiacmi som začal pracovať na mojom prvom umeleckom albume. Ale záleží na tom, ako veľmi som kreatívny. Niekedy môžem pracovať 10 hodín, inokedy len 1,5 hodiny. V začiatkoch kariéry som makal v štúdiu ako blázon. 14-18 hodín – vo dne v noci. Ale v posledných troch rokoch som si musel stanoviť priority. Už nepracujem v noci, snažím sa pracovať počas dňa. Niekedy si nahrám nápady, aj keď som na tour a pracujem na tom neskôr, keď som opäť doma v dobrej nálade. Bez stresov.

Ako si sa vlastne dostal k produkcii?

Počúvam trance už od roku 1993. Dlhé roky som bol „clubber“ a strávil som veľa hodín na tanečnom parkete, užíval som si každú návštevu klubu a postupné rozrastanie tejto scény. V roku 2000 som sa rozhodol otočiť mincu na druhú stranu. Úplne som prestal chodiť do klubov a naplno som sa sústredil na vytváranie nôt a súzvuku, začal som chápať, ako naozaj funguje hudba. Za tie roky som stretol 2-3 producentov, ktorí mi svojimi schopnosťami pomohli. Krok za krokom som sa naučil rôzne spôsoby, ako vyprodukovať track a dnes som hrdý, že produkujem svoje vlastné veci.

edmania_2016_sb_jvd

Čo máš radšej – produkciu v štúdiu alebo život na turné?

Oboje. Je fajn byť doma v tichu s kávou a začať tvoriť hudbu. Ale taktiež milujem byť na turné ako DJ. Rád interagujem s clubbermi, ktorí si naozaj cenia môj zvuk či už ako DJa alebo producenta. Je pre mňa vždy cťou hrať im svoju muziku.

Aké slová najlepšie vystihujú tvoj hudobný štýl?

Muž hymien.

Ktorý umelec ťa najviac inšpiruje?

Armin Van Buuren.

Ak by si mohol hrať b2b s hociktorým umelcom, kto by to bol a prečo?

Paul Van Dyk – je to pionier v rámci trance. Počúvam jeho hudbu od začiatkov 90tych rokov. Jeho track „The Vision of Shiva – How much can you take“ ma dostal do trancu, keď som navštívil klub v mojom rodnom meste, kde vtedy vystupoval. Jeho sound ma dostal do 5tich minút… a trvá to dodnes. Nepriamo mu vďačím za veľmi veľa. B2b práve s ním by bol zlatou korunou mojej kariéry.

Kto je aktuálne tvoj obľúbený umelec v rámci elektronickej hudby?

Práve teraz, ale už aj dlhé roky predtým: SCHILLER a hudobný projekt Christopher Von Deylena z Nemecka.

Čoskoro vystúpiš v Trenčíne – je to pre teba prvá návšteva u nás? Tešíš sa?

Áno, je to moja premiéra a veľmi sa teším na hranie v Trenčíne. Som veľmi rád, že môžem byť súčasťou EDMANIA a neviem sa už dočkať, že tam zahrám svoj sound už o pár týždňov!

Čo očakávaš ty a čo by mali ľudia očakávať od teba na EDMANIA?

V prvom rade môžu ľudia očakávať poriadny Jorn Van Deynhoven sound ako vždy. Zmes vocal, tech, psy a uplifting trancu. A ak sa bude ľuďom páčiť moja hudba, bol by som šťastný, keby na záver vidím úsmev na ich tvárach.

EDMANIA 2016
Dátum: piatok 9.12.2016
Čas: 19:00 – 6:00
Miesto: EXPO Center Trenčín
DJs: Sander Van Doorn, Firebeatz, Matisse & Sadko, Curbi, Julian Jordan, Redondo, Omnia, Jorn Van Deynhoven, Jochen Miller b2b Husman, Jerome Isma-Ae, Alexander Popov, Protoculture, David Gravell, Driftmoon & ReOrder, Drahosh, Manene, Nick Hardin, Lady A, Martin Michniak a Soul Mirror

Aktuálne info sledujte na FACEBOOK EVENTe ► https://bit.ly/EDMANIA2016
PREDPREDAJ LÍSTKOV: https://bit.ly/EDMANIA2016_tickets

edmania_winter_2016_8_web

Zdroj: EDMANIA