Jmenuje se to Nic není na stálo …

V jednej z piesní Davida Kollera sa spieva, že „Nicneni nastálo“. Avšak pre kvalitu hudby a jej koncertného podania v jeho réžii to neplatí. Vo štvrtok 26. Apríla 2012 sa v bratislavskom MMC klube konal opäť takmer do roka a do dňa koncert tejto českej hudobnej hviezdy.

Po minuloročnom úspešnom vystúpení, ktoré sa vypredalo dva týždne pred termínom, sa rozhodol David Koller s kapelou exkluzívne vystúpiť opäť v MMC klube. Tento koncert sa síce nevypredal, zjavne však tomu veľa nechýbalo.

David Koller

V prvej časti koncertu sa Koller viac venoval piesňam zo svojich sólových nahrávok. Tí, pre ktorých je David srdcovkou, si odspievali skladby ako „I.P Pavlova“, „Až ti řeknujá“, „JižníKříž“ či „Lehká“. Pravdou je, že omnoho väčší ohlas zaznamenali hity skupiny Lucie, ktorá bola vo svojej ére jednou z najúspešnejších rockových skupín v celom Československu. Predovšetkým piesne ako „Černí andìlé“ „Šrouby“ či „Oheň“ dostali celý klub do varu a každé hlasivky si tieto známe skladby odspievali s Davidom a kapelou.

Táto časť koncertu bola ukončená skladbou „Chci zas v tobìspát“. Nasledoval štandardný odchod z pódia, ale každému bolo jasné, že koncert sa ne ešte nekončí. Druhá časť koncertu odštartovala skladbou „Žádny city“ a následne David a spol. odohrali pieseň „Zhasnìte lampióny“, ktorú venovali pamiatke Václava Havla.

David Koller

Určite nesmieme opomenúť skvelú hudobnú prácu basgitaristu Mareka Minárika, ktorý si užíva každý tón na pódiu a basové tóny od neho zakaždým polahodia uchu. V rovnakom nasadení sa predviedol aj gitarista Michal Pelant. Táto gitarová kombinácia vnášala do vzduchu zimomriavky, ktoré cítili všetci prítomní v MMC klube.

V každom tóne, v každom údere do činelov či perkusií bolo vidieť, že hudobníkov vystúpenie baví a predviedli naozaj skvelý výkon. Koller aj s kapelou dokázali, že sú skvelí hudobníci a potvrdili fakt, že sú na pódiu ako doma. Profesionálne zahraná hudba, Davidov nezameniteľný hlas a v neposlednom rade spolupráca spievajúceho publika vytvorili na tomto koncerte výbornú atmosféru.Pochvala patrí celej skupine ako aj celkovej atmosfére v klube.

David Koller

O rok si prosím opakovať takýto hudobný sviatok.

Zostava:
Marta Marek Minárik – basa
Michal Pelant – gitara, spev
Michal Nejtek – klávesy
David Koller – spev, bicie
Tomáš Marek –bicie, spev
Víťa Halška – perkusie

Napísala: Ľudmila Richnavská
Foto: Jana
Publikoval: Redakcia GREGI.NET