Jeden človek – mnoho nástrojov.

Príďte sa kultúrne vyžiť na kreatívne vystúpenie francúzskeho multi-inštrumentálneho umelca, ktorý prináša bohatý, interaktívny a hudobný zážitok neustálym striedaním tradičných nástrojov, spevu ale aj beat boxu.

Gill’us mixuje ironický humor s energickými tónmi ako sú reggae, bossa nova, funk, soul s nádychom hip-hopu a elektra. Tak isto zastupuje 8 hudobných nástrojov v jednočlennom orchestri. Pri vystúpeniach neustále strieda tradičné nástroje ako sú ukulele, udu, kalimba, gitara, base, flauta, elektro-pedále, a dopĺňa ich spevom s viacerými hlasovými technikami.

Gill’us je pôvodne reggae spevák a skladateľ, ktorý od roku 2000 pôsobí v kapele RED EYES. Popritom experimentoval s rôznymi hudobnými štýlmi až kým sa v roku 2011 stal univerzálnym koncertným hudobníkom a spevákom v jednej osobe.

Predskokanom večera bude spevácke duo repera Alexandra Petržalského a speváčky s folkovým cítením Sue King. Koncert začne piesňami reggae a postupne prechádza a zrýchľuje cez dub, dancehall až po balkánske rytmy.

VIDJAH Selecta DJ, producent a hlavne selektor z východného Francúzska sa zaoberá štýlmi ako reggae, dancehall, ragga a hip-hop. Hrával po boku veľkých mien z Ameriky, Jamajky a rôznych iných kútov sveta.

Na záver sa za mixpult postaví DEAGON rezident *enjoyclubu a zakladateľ Electro Playground crew. Pre túto príležitosť si pripravil break beat set, ktorým vyšvihne atmosféru celej noci k poslednej zlomenej méte.

Vstup od 18+
2e dámy / 4e páni
*enjoyclub
Mariánske námestie 29/6, Žilina
5.4.2014 (sobota)
od 22:00
https://www.facebook.com/events/1431921837051586/
www.electroplayground.com

poster-gillus

Zdroj: Enjoy club