Jaroš predstavuje nový klip. Zabil v ňom Mirgovú?

Màtvola v jazere, rozbitá hlava, kameň v rukách vraha, had a krkavec naživo. Taký je nový videoklip Mira Jaroša a Dominiky Mirgovej, ktorý ste už niekde videli. Je totiž inšpirovaný kultovým videom Nicka Cava a Kylie Minogue. Jaroš priznáva, že to nie je náhoda.

Miro Jaroš prichádza do rádií s novým singlom, ku ktorému nedávno vznikol aj poetický videoklip, ktorý v mnohom prekvapí. „Skladba Na pokraji síl má tragický dej. Inšpiroval ma obraz „Ofélia“ od Millaisa, podľa ktorého natočili klip aj Nick a Kylie. S režisérom Mišom Kováčom sme sa dohodli, že príbeh znova oživíme. Nakrúcali sme jeden deň v botanickej záhrade, pri jazere, aj v ňom“, vysvetľuje pôvod námetu spevák.

Jaroš a Mirgová

Práve do priestorov bratislavskej botanickej záhrady dal Jaroš priviesť obrovského hada, sovu, či krkavca, na ktorých účinkovaní vo videu trval. „Manažér ma presviedčal, že je to zbytočné a komplikované priniesť na nakrúcanie živé zvieratá, no ja som bol rozhodnutý, že tam musia byť. Chcel som ešte aj srnku, no od toho sme nakoniec upustili. Možno nabudúce“.

Prežila si muky – Nakrúcanie vo vode, ale aj práca so zvieratami nakrúcanie komplikovali, no speváci priznávajú, že napriek všetkému sa klip mimoriadne vydaril. „Ležala som vo vode niekoľko hodín, bola mi strašná zima. Niekoľko krát ma ďobol krkavec, raz pridusil had a v noci štípali komáre. Určite to však stalo za to!“, pochvaľuje si spoluprácu Dominika. Tá pri nakrúcaní vystriedala dva outfity, ktoré pre túto príležitosť vytvorili dizajnéri Petra Poórová a Róbert Bartolen.

V záhadnom videoklipe nie je od začiatku jasné, čo sa vlastne stalo. Miro nachádza màtvu Dominiku vo vode a vynáša ju na breh. Podozrenie padá na speváka, ktorý ju mal zabiť z nešťastnej lásky, no ten sa bráni. „Možno som vrahom ja a možno nie. Úmyselne sme rozlúštenie tejto záhady nechali na ľuďoch“. Vo videu možno nájsť niekoľko indícií a odkazov, ktoré majú napovedať, ako to naozaj bolo.

Skladba Na pokraji síl je piatym Jarošovým singlom z minuloročného albumu Tráva musí rásť. Pochádza z pera izraelského hudobníka Idana Raichela, s ktorým spevák už v minulosti spolupracoval na skladbe Na dne mora, ktorá sa stala veľkým hitom. Skladba sa v najbližších dňoch objaví v rádiách a Jaroš k nemu vydáva maxi singel s 10 verziami skladby.

Zdroj: EMI Slovak Republic
Foto: Stanislav Pittner
Publikoval: Redakcia GREGI.NET