Janesession: Neverejný krst albumu 4EVER!

Jsou dny kdy sedíte doma, v mìstì se žádný skvìlý koncert nekoná a pak jsou dny kdy nevíte kam dřív skočit. Jedním z tìchto dní byl i pátek 27.4, na jedné stranì dlouho očekávaný koncert Prodigy a na druhé ještì delší dobu očekávaný (sice neveřejný) křest nového CD skupiny Janesession s názvem 4EVER (recenzi si mùžete přečíst zde).

Janesession

Sledoval jsem postupnou tvorbu a finalizaci alba, tak jsem byl zvìdavý jak dopadne křest. Už příchod do klubu Kolkáreň v Bratislavì dal tušit že organizace správnì funguje, loga, nástroje spolu s jídlem a pitím byly připraveny a čekalo se jen na pozvané sponzory, zástupce médií, přátele a rodiny aby mohl začít skvìlý večer s výborným glam metalem.

Janesession

Fanoušci se křtu dočkali hned v sobotu 28.4 a spolu s námi zažili naživo skladby z jejich nejnovìjšího alba 4EVER, v stejném pořadí jako na CD jsme si mohli vyslechnout Notorious Womanizer, Punk We Are (mùj osobní favorit), Forever young, Forever free, My little toxic bunny, Panic. Tím skončila první část večera a aby nám CD neuschly tak po tom co Maroš Szalay přivítal kmotra nového alba 4EVER, a tím se stal legendární zpìvák z kapel TEMERAF, KRAKATIT a dnes kytarista u Slobodné Európy Braňo Temo Černák, konečnì došlo na očekávaný akt křtu a čím jiným než silnou hruškovicí, aby i album mìlo dost sil prorazit do tvrdého svìta metalu.

Janesession

Nedalo se pokračovat ničím jiným než dalšími skladbami z alba kterými byly Destiny, Rock n Roll, Breaking The School Rules a poslední skladbou byla Motocycle woman kterou známe už z jejich prvního alba. Celý večer hráli v klasické sestavì Jane Razor (zpìv), Peter B. (kytara), Marc B.K. (bubny) a Tommy Screw (basa).

Janesession

Tím skončila hlavní část večera a už zbylo jen sníst jídlo, vypít vše co teklo a užít si příjemný zbytek večera v skvìlé společnosti. Po návratu domù se pak v koutku duše tìšit na příští koncerty na Slovensku ale i v zahraničí. Skupinì Janesession přeji ať se daří aby 4EVER byl v naších uších slyšet často a aby skupina mìla štìstí s hledáním kvalitního kytaristy do jejich řad.

Napísal: Wwwnick
Foto: Janesession
Publikoval: Redakcia GREGI.NET