S Mirom Žbirkom vystúpi v Košiciach detský spevácky zbor.

Miro Žbirka sa v týchto dňoch pripravuje na svoj košický koncert s 42-členným symfonickým orchestrom pod vedením dirigenta Adriána Kokoša. Po troch rokoch sa vracia s týmto projektom do metropoly východu v čase Vianoc a preto prinesie svoji fanúšikom vianočný darček. Prvýkrát odohrá naživo svoju novú pesničku Vianočná (o prímerí), počas ktorej sa k nemu na pódiu pripojí detský spevácky zbor. 

„Bude to náš najväčší hosť. Nebyť tohto koncertu a nápadu na darček publiku v Košiciach, nikdy by sa táto skladba nenarodila,“ priznáva Miro Žbirka. Zároveň táto skladba bude predelom medzi hraním s kapelou a začiatkom symfonickej časti koncertu, ktorá tvorí hlavnú časť večera. Už tradične vystúpi s československým slávikom speváčka Marta v pesničke Čo bolí to prebolí.

Spojenie so symfonickým orchestrom vzniklo viac-menej náhodne pred troma rokmi. Pôvodne jedno rázová záležitosť funguje dodnes. Okrem série úspešných a vypredaných koncertov, vyšiel symfonický album a nedávno aj 2 DVD záznam z minuloročného koncertu v pražskej O2 Aréne pod názvom Happy Birthday.

„Mám rád tento projekt a navyše je to jediná príležitosť si spolu zahrať a odštartovať vianočnú pesničku naživo. Je to príjemný čas, tie Vianoce. Mám pocit, že je to šťastné obdobie pre koncert so symfonickým orchestrom. Súdiac podľa záujmu ľudí vidieť, že si našli čas a to ma úprimne teší,“ pozýva Miro Žbirka na svoj záverečný koncert tohto roka.

Koncert Miro Žbirka Symphonic, ktorý prináša opäť agentúra Vagaboond sa uskutoční 21. decembra v košickej Steel Aréne. Z celkového počtu 6000 miest ostala voľná už len tisícka. Ak chcete venovať príjemný vianočný darček svojim blízkym, posledné lístky nájdete na vagaboond.com alebo v sieti Ticketportal. Priamo na koncerte bude fanúšikom k dispozícii limitovaný počet úspešného, platinového albumu Symphonic a úplne nového 2 DVD záznamu z minuloročného koncertu Happy Birthday, ktorý nie je v klasickej distribúcii.

Zdroj: Edo Kopček z usporiadateľskej agentúry Vagaboond