Jana Kirschner boduje s albumom MORUŠA: ČIERNA a fanúšikom predstavuje nový web!

Jana Krischner a jej projekt MORUŠA boduje u fanúšikov aj u kritikov! Jedinečná speváčka získala nomináciu ceny SOZA za najpredávanejší nosič zvukového záznamu tvorby slovenských autorov. Druhá časť projektu MORUŠA: ČIERNA má dokonca na konte medzinárodný úspech. Dve skladby „Muzika!“ a „Idú“ vychádzajú v špeciálnej vinylovej edícií v niekoľkých krajinách sveta! Fanúšikovia jednej z najúspešnejších slovenských speváčok sa môžu tešiť aj na ďalšie novinky. Jana pripravila nový, informáciami nabitý web a chystá live podobu albumu MORUŠA: ČIERNA!

Speváčka Jana Kirschner so svojou tvorbou očarila Slovensko a boduje s  novým albumom MORUŠA: ČIERNA. Už s prvou časťou úspešného projektu MORUŠA: BIELA získala speváčka nomináciu ceny SOZA za rok 2013 za najpredávanejší nosič zvukového záznamu tvorby slovenských autorov. 

5

„Ak sa pozrieme na to, že to nie je práve mainstreamový album, je to obrovský úspech. Znamená to, že sú tu ľudia, ktorí chcú počuť aj niečo iné ako im ponúka väčšina majoritných médií. Myslím si, že aj napriek tomu, že v uplynulých rokoch bolo práve na Slovensku cítiť určitú skepsu, posúvame sa niekam ďalej. Vznikajú nové zaujímavé kapely a vo vzduchu cítiť novú energiu a hlavne nádej. Dúfam len, že slovenské rádia zachytia tento trend a podporia nové kapely a projekty, ktoré si to zaslúžia. Slovenská hudba je živá.“ Teší sa Jana Krischner.

Druhá časť projektu MORUŠA:ČIERNA sa stretla s obrovským úspechom nielen u fanúšikov, ale i hudobných kritikov a získala rešpekt a uznanie aj v zahraničí. Dva single z aktuálneho albumu speváčky vychádzajú v špeciálnej vinylovej edícií v niekoľkých krajinách sveta! 12-palcovú vinylovú platňu vydalo vydavateľstvo Doubledrop, ktoré limitovanú edíciu distribuuje do celého sveta. Obal vinylovej singlovej edície pripravilo renomované pražské štúdio Najbrt, ktoré má na konte množstvo úspešných projektov. Slovenskí fanúšikovia si môžu novinku objednať v špecializovaných hudobných obchodoch.

2

„Je to pre nás veľmi vzrušujúci okamih, najmä preto, že v hudobnom svete človek nikdy nevie, kam ho život zavedie. Nielen v Európe, ale i napríklad v Ázii, či v Spojených Štátoch si budú môcť ľudia v ich obľúbených špecializovaných predajniach na predaj vinylov, nájsť dve skladby „Idú“ a „Muzika!“ z albumu MORUŠA: ČIERNA. Na budúci rok pripravujeme remixy týchto skladieb, pretože veríme, že môžu zarezonovať aj na medzinárodnej klubovej scéne či v éteri niektorých zahraničných rádií.“ Neskrýva radosť Jana Kirschner.

Jana Kirschner má v rukáve množstvo ďalších noviniek. Úspešná Slovenka pripravuje okrem live podoby albumu MORUŠA: ČIERNA a jedinečného turné aj novú, informáciami nabitú webovú stránku.

1

„Nový web prináša viac informácii v anglickej aj v slovenskej verzii. Dozviete sa viac nielen o mne ako o speváčke, ale aj o projekte MORUŠA a pripravovanom turné. Nájdete na ňom ukážky z oboch albumov, prehľad jednotlivých albumov, biografiu, diskografiu. Web zdobia fotografie od českej fotografky Báry Prášilovej, ktorá je víťazkou mnohých domácich aj zahraničných fotografických súťaži.“ Pozýva na web Jana Kirschner.

Web sa chová ako chameleón v stave beztiaže – prispôsobuje farby okolitému obsahu a reaguje na jednuduchý pohyb myši. Všetko je jemné a plynulé. Nepokojné levitujúce bodky skrývajú pre pozorného užívateľa ďalší obsah. Vytvorili sme aj verziu pre tablety alebo telefóny, kde sme sa snažili zachovať maximum funkcií a princípov z plnej počítačovej verzie.“ Vysvetlila Zuzana Kubíková z grafického štúdia Exlovers.

LP_sleeve_315x315-Kirch14

Projekt MORUŠA prináša pod hlavičkou Orange Music Live generálny partner, spoločnosť Orange Slovensko. Do nahrávania ambiciózneho projektu sa zapojili takmer dve desiatky muzikantov zo Slovenska, Česka a Veľkej Británie. MORUŠA:BIELA a MORUŠA:ČIERNA vyšla vo vydavateľstve Slnko records a dajú sa kúpiť v spoločnom balení ako dvojalbum na https://www.slnkorecords.sk/jana-kirschner. Všetky informácie nájdete na www.janakirschner.com

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Bára Prášilová