Isobutanov “americký“ album vychádza po dvoch rokoch na Slovensku!

Isobutane je slovenský producent, ktorý sa na scéne, a to nielen slovenskej, pohybuje už takmer dekádu. Je preto paradoxné, že jeho asi najlepší počin vyšiel iba v cudzine, konkrétne pod americkým vydavateľstvom Dreamgrounds, ktoré vlastne ani nikdy nezačalo fungovať.

Isobutane

A preto, aj keď s meškaním dvoch rokov, sa jeho CD Exchanging konečne dostáva v limitovanej edícií do distribúcie slovenského vydavateľstva Exitab. A aby toho spomínania nebolo málo, Isobutane zároveň siahol aj do svojich archívov nevydaných skladieb a tak každý, kto si fyzicky, či digitálne zakúpi Exchanging, dostane k nemu zadarmo digitálny album Unfolding.

Unfolding

“Exchanging je zbierka mojich najlepších prác. Nehovorím to len tak. Tie veci fungovali naživo a myslím, že doteraz fungujú. Je tam počuť aj moju lásku ku elektronike, aj ku shoegazu a myslím si, že je to celkom rozmanitý album,” hovorí Martin Krajčír spätne k albumu Exchanging. Zatiaľ čo tento albumu zachytáva jedno obdobie, kompilácia Unfolding pokrýva roky 2002 až 2011, teda rôzne obdobia, nielen hudobné, ale aj osobné, čo na Isobutanovu tvorbu vždy dosť vplývalo. Novších fanúšikov navyše môže prekvapiť svojou ambientnosťou.

Exchanging

Album sa dá zakúpiť cez profil vydavateľstva Exitab na Bandcampe, v digitálnej i fyzickej podobe. Zároveň sa bude dať kúpiť na všetkých Isobutanových koncertoch, prípadne na koncertoch jeho kapely The Ills alebo mailom cez label@extimusic.org.

Isobutane, teda Martin Krajčír zo Šale, je považovaný za jedného z najväčších talentov slovenskej elektronickej scény. Jeho albumy či EP platne vyšli napríklad v Austrálii, Švédsku či Švajčiarsku, v zahraničí svoju hudbu prezentoval aj naživo. V súčasnosti pôsobí aj ako gitarista post-rockovej kapely The Ills. Jeho posledným radovým albumom je Pros and Cons of Being Out of Control, ktorý vyšiel v decembri minulého roka.

Viac info:
https://exitab.exitmusic.org/album/Exchanging
https://www.exitab.org
https://exitab.tumblr.com/exchanging
https://exitab.tumblr.com/unfolding
https://www.facebook.com/exitab
https://www.myspace.com/isobutane01

Zdroj: Exitab label
Publikoval: Redakcia GREGI.NET