Írski The Kilkennys zahrajú po prvý krát v Bratislave!

Bratislava zažije 16. januára dokonalú atmosféru írskych pubov! V Koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu sa u nás po prvý krát predstaví írska kapela The Kilkennys! Skupina patrí k najúspešnejším a najatraktívnejším vo svojom žánri.

Slovenskému publiku po prvý krát v histórii zahrá írska kapela The Kilkennys. Skupina patrí do novej generácie mladých skupín, ktoré vychádzajú z tradičnej írskej hudby. Ich živelnosť a radosť z hudby nadväzuje na tvorbu svetoznámych Dubliners. Štvorica mladíkov The Kilkennys hrá tradičné írske balady a používajú pri tom tradičné bendžo a mandolínu.

„Hráme spolu už 15 rokov. Veľa sa zmenilo, naša hudba, piesne, aj náš prístup k vlastnej kariére. Teraz sme  oveľa viac profesionálni muzikanti. V Bratislave zahráme nové aj staré skladby a máme veľa prekvapení. Ale na to sa budete musiet prísť pozrieť 16. januára.“ Teší sa na koncert spevák a gitarista skupiny Davey Cashin.

https://www.youtube.com/watch?v=uD2WlysFn4A

The Kilkennys sa od vyhrávania v krčmách a popíjania whisky prepracovali na svetové pódia v roku 2008 prostredníctvom albumu Meet the Kilkennys a pod záštitou vydavateľstva Dolphin Discs. Do spevu a do tanca už stihli zahrať po celej Európe, ale aj v Las Vegas či v New Yorku. Predviedli sa aj pred niekoľkotisícovým publikom na ostravskom Irish Cultural Festival. Teraz sa konečne predstavia aj slovenským fanúšikom, a to už 16. januára v  Koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v Bratislave. Vstupenky sú dostupné v sieti Ticketportal a v predajni Dr.Horák na Medenej ulici 19 v Bratislave.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.