Inštrumentálna nirvána na festivale Brutal Assault 2016

Obscure Promotion sa rozhodli dať fanúšikom inštrumentálnej rockovej hudby vianočný darček veru s riadnym predstihom. Na tohtoročnú edíciu Brutal Assaultu totiž pozvali kapely, ktorých virtuozitu sa naozaj oplatí nielen počuť ale aj vidieť.

Animals As Leaders

Trio zoskupené okolo charizmatického lídra Tossina Abassiho už patrí medzi stálice na inštrumentálnom nebi a každým svojím novým počinom dokazujú, že ich studnica nápadov nevysychá ani po rokoch. Jedným dychom treba dodať, že okrem virtuozity hrá rovnakú úlohu v ich tvorbe aj atmosféra. V tomto roku vychádza kapele nový album, nasledovník posledného dlhohrajúceho počinu „The Joy of Motion“ a určite pár ukážok z neho zaznie aj na Brutale.

Intervals

Ďalšími pánmi, ktorí nám prídu dokázať svoje schopnosti budú Kanaďania Intervals. Kapela má na konte dve inštrumentálne EP ako aj naspievaný debutový album „A Voice Within“ plný moderných metalových postupov v štýle ikon novodobého metalu ako sú Periphery alebo Textures. Medzičasom sa kapela rozhodla pokračovať bez spevu a na konto jej koncom minulého roka pribudol vydarený počin s názvom „The Shape of Colour“.

Plini

Hi! I write music and play guitar. Takéto jednoduché konštatovanie nájdete na bandcampe tohto nadaného gitaristu, ktorý príde schladiť horúce metalové hlavy v pevnosti Josefov svojou s neuveriteľnou ľahkosťou podanou a nikam sa nenáhliacou inštrumentálnou hudbou, ktorá určite padne vhod každému, kto si bude chcieť na chvíľu oddýchnuť od rýchlych temp, maximálne skreslených gitár a zbesilých vokálov.

Napísal: Alexander Sucháček