Inšpiratívny Jump pre neľahostajných ľudí!

Na Slovensku sa objavujú viaceré pozoruhodné iniciatívy, ktoré pozitívne ovplyvňujú život ľudí. TEDxBratislava, Backspace, Cyklokoalícia, Zelená hliadka, UrbanE.T., Bazár chalaňov a ďalšie aktivity sú povzbudením a potvrdením, že často lepšie ako čakať na zázrak, je vziať veci do vlastných rúk. Neformálna konferencia Trampolina Jump 2012 poskytne 24. októbra priestor všetkým tvorivým a aktívnym ľuďom, ktorým Slovensko nie je ľahostajné.

Jump je neformálna konferencia o nápadoch a skúsenostiach neziskových organizácií a iniciatív. Jej hlavným cieľom je prezentovať inšpiratívne a poučné príbehy, vytvoriť priestor na otvorenú diskusiu a ponúknuť účastníkom praktické workshopy vedené skúsenými lektormi. Jump charakterizujú priateľská atmosféra a uvoľnený štýl. Určený je nielen manažérom, koordinátorom a dobrovoľníkom občianskych združení a neziskových organizácií, ale aj vysokoškolským študentom, freelancerom a podnikateľom. Všetky informácie o konferencii sú zverejnené na www.jump2012.sk.

Konferencia predstaví autentické inšpiratívne príbehy a umožní jedinečnú diskusiu medzi viacerými generáciami ľudí o tom, čo si navzájom môžu odovzdať. Zároveň ponúkne účastníkom príležitosť absolvovať zážitkové vzdelávanie formou workshopov. Budú o zručnostiach, ktoré sú užitočné lídrom v modernej občianskej spoločnosti. Ide napríklad o schopnosť efektívne používať sociálne siete, správne argumentovať, či namiesto poúčania a moralizovania radšej otvorene a zaujímavo komunikovať. „Chceme, aby Jump bol pre účastníkov podnetným priestorom na výmenu skúseností a získanie zručností. Martin Bútora, Jakub Ptačin, Marie Stracenská, Boris Strečanský, Miro Šifra, … V zozname spíkrov, diskutérov a lektorov sa nachádza spolu dvadsať zaujímavých ľudí, ktorí majú čo povedať,“ približuje ciele podujatia Ivan Ježík, riaditeľ Voices.

„Jedným z hlavných cieľov nášho združenia je vytváranie platforiem prispievajúcich k obohateniu občianskej spoločnosti. Aktivity Voices sledujem od jej vzniku, ich inovatívny a inšpirujúci charakter sa určite odzrkadlí aj počas Jumpu. Teším sa, ako všetci spoločne poskočíme vpred,hovorí Danica Lacová, výkonná riaditeľka občianskeho združenia VČELÍ DOM a Andrea Gajdošová, Philanthropy Coordinator spoločnosti Orange Slovensko dopĺňa: „Vzhľadom na to, že Nadácia Orange dlhodobo podporuje netradičné formy vzdelávania, veľmi nás nadchla myšlienka tohto jedinečného podujatia, vytvárajúceho priestor na neformálnu výmenu skúseností a nadobudnutia nových, užitočných vedomostí. Osobne sa na Jump a ľudí v ňom zainteresovaných nesmierne teším.

Jump 2012 sa uskutoční 24. októbra v priestoroch Technopolu v Bratislave. Registrácia začína 24. septembra. Organizátorom konferencie je Nezisková organizácia Voices.

www.voices.sk
www.jump2012.sk

Zdroj: Voices