Insomnia: Rozhovor Cole!

1. Ahoj Cole leto je za nami, ako si ho prežil?
Toto leto bolo u mňa také pohodovejšie v porovnaní s tými minulými. Trávil som ho prevažne doma a na niekoľkých akciách v blízkosti Detvy a okolia. Tento rok som vynechal aj dovolenku pri mori, ale tu si vynahradím na budúci rok.

2. A ako to vyzeralo po hudobnej stránke?
Toto leto bolo u mňa najslabšie čo sa týka hraní za posledne roky. Nedivím sa tomu, keďže situácia s kvalitnými akciami je na Slovensku čoraz horšia a horšia. Ale na druhej strane toto leto bolo veľmi plodné na kvalitnú hudbu, ktorej vyšlo naozaj veľmi veľa, preto som si svoje hudobné aktivity zamieril hlavne na zháňanie a selektovanie práve tejto kvalitnej elektroniky.

3. To nás teší, určite predstavíš to naj na Insomnii.
Samozrejme, so zaujímavým a vhodným výberom hudby nemám problém, preto sa pokúsim predstaviť zaujímavé hudobné novinky.

4. Na Insomnii sa predstavíš vo verzuse s DJom Chambermaidom. Ako došlo k tomuto spojeniu?
K tomuto spojeniu došlo začiatkom júla tohto roku, kedy sme sa náhodne objavili na jednom pódiu letnej party v Detve. Keďže hudobne sa pohybujeme v rovnakých vodách a akcia bola v tom čase dobre rozbehnutá, rozhodli sme sa zahrať spoločný set a výsledok bol naozaj vynikajúci. Po rokoch sme si mali možnosť znovu predstaviť svoje hudobné pohľady v spoločnom sete. Preto sa teším na repete práve na akcii Insomnia.

5. Ľudia ťa poznajú vďaka tvojej party Audionight ale aj tvojej relácii Minimatica na rádiu Digitaly Imported. Ako pokračuješ v týchto projektoch?
Čo sa týka akcie Audio Night, tak momentálne je v štádiu pauzy. Dôvodom je fakt, že v Detve nemáme vhodný priestor na pravidelne organizovanie tejto akcie. Napriek tomu pripravujem krátky návrat v podobe mini tour akcii po niekoľkých slovenských kluboch v rámci 300-teho vydania relácie Minimatica, ktoré sa nezadržateľne blíži. Viac info o tom prinesiem neskôr. Čo sa týka mojej radio show Minimatica, tak jej fungovanie pokračuje v plnom prúde. Každý týždeň sa snažím pripravovať pestré výbery toho najzaujímavejšieho, čo vyjde na poli undergroundovej deep-house, tech-house a techno scény. O kvalitu nie je núdza, čo mi občas spôsobuje problém, keďže skvelej muziky vychádza naozaj veľa a ja mám k dispozícii len jednu hodinu týždenne.

6. Držíme ti v tom palce. Ako ty vnímaš party Insomnia?
Ďakujem veľmi pekne. Party Insomnia vnímam od jej vzniku ako silnú pravidelnú žúrku, ktorá si vydobila pozíciu kvalitnej akcie, kde sa mohli predstaviť rôzni slovenskí a zahraniční Dji a producenti. Sám som sa jej mal česť zúčastniť už niekoľko krát a som veľmi rád, že som dostal možnosť znovu.

7. Máš nejaký odkaz pre jej návštevníkov?
Chcel by som odkázať ľuďom, aby neváhali prísť sa zabaviť na túto akciu, pretože v časoch, kedy všade sa tlači to iste dookola, nájde sa niečo diametrálne iné, čo dokáže hudobne zaujať. Okrem toho osobne nemám veľa príležitostí hrať pre domáce publikum, preto som potešený, že to bude znovu uskutočniteľné. Ja zaručujem, že s Chambermaidom vám hudobne patrične naložíme Vidíme sa už o pár týždňov v Hriňovej.

Ďakujeme za rozhovor a tešíme sa na vaše spoločné predstavenie. Prajeme veľa úspechov.
Ďakujem aj ja za rozhovor a teším sa tiež na spoločný set a kvalitný hudobný večer.

DJ COLE na download.

Zdroj: Insomnia