INEKAFE odpálili turné VITAJ! vypredanými sálami, pridaný koncert v Bratislave presúvajú do MMC!

Skvelá atmosféra, vypredané sály a fanúšikovia, ktorí odspievali všetky texty! Tak to vyzerá na 20 ROKOV VITAJ! TOUR ŠPECIÁL skupiny INEKAFE. Kultová bratislavská kapela oslavuje na turné 20 rokov od vydania prvého albumu „Vitaj!“ a preto ho fanúšikom odohrala v pôvodnej zostave a celý naživo. Pridaný koncert 2. februára v Bratislave sa rozhodli Vratko a spol preložiť do Majectic Music Clubu. Nenechajte si ujsť unikátny koncert a najväčšie pecky INEKAFE!  

INEKAFE odpálili 20 ROKOV VITAJ! TOUR ŠPECIÁL koncertami v Prahe, v Brne a v Bratislave. Koncert sa začína v klasickej trojke, ktorú tvoria Vratko Rohoň, Dodo Praženec a Vlado Bis. Po piatich pesničkách príchádza na pódium pôvodná zostava kapely a prvý album „Vitaj!“. Cibi – Marek Cibula, Wayo – Mário Praženec, Vratko Rohoň a Dodo Praženec ho odohrali celý presne v takom poradí ako na CD.

„Je to super! Akoby sme sa preniesli do čias, keď sme tieto dnes už staré pecky valili do ľudí. Akurát my už nemáme 20. Absolútne to predbehlo moje očakávania. Ľudia si naozaj užívali náš prvý album na všetkých koncertoch, paráda!“ tešil sa líder INEKAFE Vratko.

Album „Vitaj“ vyšiel v roku 1998 pod Vratkovou nezávislou značkou Shotgun records a so singlom „090x“ zaznamenal brutálny úspech.

„Cibi sa na turné veľmi poctivo pripravoval, pretože je narodený v znamení Panny. 18 rokov totiž nespieval. Mali sme asi desať intenzívnych dvojfázových skúšok, strávili sme spolu celé dni. Cibi má taký hlbší hlas, a ja vyšší, tak nám dobre ladia vokály,“ konštatuje Vratko.

Po časti Vitaj! sa na pódium vrátila súčasná zostava kapely, ktorá odpálila najväčšie pecky. Fanúšikovia odspievali hity ako “Právo na šťastie“, „Spomienky na budúcnosť“, „Úspešne zapojení“ či „Ďakujeme vám“ a kapelu nechceli pustiť z pódia. Tí, ktorí koncert v Ateliéri Babylon nestihli, majú možnosť zažiť INEKAFE a ich 20 ROKOV VITAJ! TOUR ŠPECIÁL ešte 2. februára v Bratislave.

„Koncerty v Prahe aj v Bratislave sa mesiac a pol pred konaním akcie vypredali, a tak sme sa rozhodli v rodnom meste pridať ďalší koncert. Z organizačných dôvodov sme ho presunuli do bratislavského Majectic Music Clubu. Tešíme sa, ako ešte raz odpálime tie staré punkové pecky.“ plánuje Vratko.

Skupina INEKAFE vznikla v roku 1995 ako jedna z garážovych kapiel v Bratislave na Prístavnej ulici. Dnes má na konte sedem radových albumov, dve výberovky, jedno Live 2 DVD a vyše 100 tisíc predaných nosičov. Úspešná kapela odohrá ročne vyše 100 koncertov po Slovensku aj Česku a už roky patrí medzi headlinerov mnohých letných festivalov. Zatiaľ posledný radový album INEKAFE je „Nevhodný typ“ z roku 2015. Ostatný úspešný singel vyšiel minulý rok na výberovke „22 svetelných rokov“ a volá sa „Sínus dopadu“. Nenechajte si ujsť posledný koncert 20 ROKOV VITAJ! TOUR ŠPECIÁL 2. februára v MMC v Bratislave. Vstupenky si môžete kúpiť v sieti Predpredaj na https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/inekafe-20-rokov-vitaj-tour-special-1998-2018-2019-02-02/

20 ROKOV VITAJ! TOUR ŠPECIÁL 2019

2.2. 2019 Bratislava – MMC

Zdroj: NK Factory
Foto: Pavol Karell