IGOR KMEŤO ML. ŠTARTUJE UŽ O TÝŽDEŇ SVOJE TOHTOROČNÉ TURNÉ “ONI CHCÚ MA MAŤ”!

Už o týždeň štartuje Igor Kmeťo ml. svoje v poradí už druhé funky turné! Okrem slovenských miest zavíta Igor so svojou živou kapelou aj k naším českým susedom. Skvelá show, veľký hudobný zážitok a zvučné hviezdy na jednom pódiu – to je jedinečná séria koncertov, ktoré nesnie názov podľa najhranejšej slovenskej funky skladby tohto roka “ONI CHCÚ MA MAŤ”! 

Igor Kmeťo ml. minulý rok v máji vydal svoj prvý sólový album “JA SOM FUNKY”, z ktorého skladba s Elpem – “Tak poď sem” bodovala vo všetkých slovenských rádiách na najvyšších priečkach. Minulý rok odštartoval svoje prvé funky turné, ktoré nieslo rovnomerný názov s albumom  “ Ja som Funky”. “ Milujem hudbu, je to môj život a v štýle funky som sa naozaj našiel. Narodil som sa v dobe, kedy táto hudba kraľovala svetom a som rád, že sa pomaly vracia späť medzi mladých ľudí. Nie je to o prestíži priniesť niečo, čo tu nie je, ale je to o tom aby sa vrátila s funky aj pozitívna hudobná vlna.

Tento štýl podčiarkuje pohodovosť po všetkých stránkach! Melódia navodzuje v ľudoch úsmev a nadhľad nad realitou, čo v skutočnosti táto doba potrebuje. Nie je nič lepšie, ako keď si pustíte hudbu, ktorá vo vás vyvolá úsmev, radosť…doslova funky náladu. Albumom “JA SOM FUNKY” som chcel odovzdáť nielen dnešnej generácií, ale všetkým radosť,  úsmev a motviváciu brať život FUNNK(meťo)I(gor)”, vysvetľuje s úsmevom umelec.

Minulý rok na jeho turné vystúpili umelecké mená ako Dara Rolins, Rytmus, Martin Valihora, Monika Bagarová, Anita Soul, Rick Bailey z kapely Delegation , jazzový spevák a producent Frank McComb a dokonca na bratislavskom krste albumu hosťovala aj americká speváčka Ali Caldwell, ktorá v súčastnosti boduje  v Americkej speváckej súťaži “Voice 2016”, kde sa o jej hlas bili Alicia Keys, Miley Cyrus či Adama Levine z Maroon 5. Tento rok ukončí Igor opäť vo veľkom štýle a to so svojim funky turné “ONI CHCÚ MA MAŤ” nielen na Slovensku, ale aj v Čechách . “Chcel som priniesť kvalitnú funky zábavu na Slovensku, nevedel som ako to vezmú moji fanúšikovia, no odozvy boli skvelé, také aké by každý umelec chcel zažiť. Vidieť ľudí ako spievajú moje texty, zabávajú sa..to je môj život! A hlavne, keď stojím na pódiu, snažím sa dať do toho maximum a zbožňujem, keď si tak recipročne s fanúšikmi odovzdávame energiu a užívame si funky atmosféru. Preto sme sa rozhodli, že pôjdeme roztancovať aj našich českých susedov”, hovorí nadšene Igor.

Tohto roku vyšiel v júli Igorovi featuring s Patrikom Vrbovským “Rytmusom” –  “Oni chcú ma mať”, ktorý sa rovnako ako skladba s Elpem  “Tak poď sem” vyšplhala za posledný pol rok medzi najhranejšie skladby v slovenských rádiách. O Igorov part v tomto songu sa postarala len osemnásťročná raperka Aless Capparelli, ktorá len prednedávnom vydala svoj nový singel ako predzvesť k novému albumu. “ Aless poznám už dlho a som rád, že prvý krát keď som ju zbadal, vsadil som na svoj nos a dal jej priestor vystúpiť na skutočnom pódiu spolu so mnou. Aj keď naše cesty sa potom rozbehli iným smerom, som rád, že občas sa stretneme pri  spolupráci. Je to talentovaná textárka a ako aj pri jej začiatkoch, tak aj teraz verím v jej talent a cit spájať tie správne slová”, hovorí Igor.  Okrem príprav na koncertné turné sa tento funky umelec venuje aj svojmu štúdiu “Gitano Records”, kde dáva priestor nielen ostrieľaným umelcom, ale aj nádejným novým talentom. “Je veľa talentovaných ľudí, ktorí majú dar od Boha a idú vám zimomriavky pri ich hlase, no nemajú nato financie aby si zaplatili štúdio a ukázali naplno čo v nich je. Preto som sa rozhodol, že aj na turné “ONI CHCÚ MA MAŤ” budeme spolu s moderátorom a hypemanom   Osťom hľadať nové hlasy…talenty. Máme zastávky v Brne, Prahe, Košiciach a Bratislave, kde určite dáme šancu sa ukázať a vo finále vyberieme toho najtalentovanejšieho, ktorý dostane priestor nahrať svoj singel v štúdiu Gitano Records”, uzatvára Igor Kmeťo ml.

Viac info: https://www.facebook.com/Igor.Kmeto.ml

igor_kmeto_oni_chcu_ma_mat-tour_2016

TURNÉ  “ONI CHCÚ MA MAŤ 2016

  • 18. 11. BRNO – KLUB RADOSŤ /hostia: Monika Bagárová, Anita Soul, Elpe, Ezy, DJ  FUNKY Patrik Kmeťo
  • 19. 11. PRAHA – UHELNA CLUB & RESTAURANT /hostia: Monika Bagárová, Anita Soul, Elpe, Ezy, DJ  FUNKY Patrik Kmeťo+ TAJNÝ HOSŤ
  • 25. 11. KOŠICE – ANGELS ARENA / hostia: Anita Soul, Elpe, Veronika Danišová, Nigi Nap, Kelso, DJ  FUNKY Patrik Kmeťo
  • 12. BRATISLAVA – DIVADELNÝ A HUDOBNÝ ATELIÉR BABYLON / hostia: Monika Bagárová, Anita Soul, Elpe, Veronika Danišová,  Nigi Nap, Kelso, Ezy, BL-Gospel,DJ FUNKY Patrik Kmeťo

Vstupenky nájdete tu: https://www.ticketportal.sk/event.aspx?ID=22855

AUTOBIOGRAFIA

V roku 2000 Igor Kmeťo ml. spolu so svojim otcom Igorom Kmeťom st. založili skupinu KMEŤOBAND. V roku 2002 vydali prvý album z názvom BUBAMARA a v priebehu 1 roku získal tento album Platinovú cenu. V roku 2004  vydali druhý album s názvom VAGABUND, na ktorom sú známe hity ako npr. AMEN SAVORE či VAGABUND. Album Vagabund získal do roka hneď Platinovú cenu.  V roku 2006 vydali tretí album z názvom HOJ AMORE, ktorý sa  sa stal tiež platinový. V roku 2009 vydali v poradí štvrtý album SOMNAKAJ BAŠÁVEL. V roku 2015 sa vydal Igor Kmeťo ml. na sólovú kariéru a obnovil na Slovensku funky štýl s albumom JA SOM FUNKY.

Zdroj: Gitano Records