Iné Kafe vyráža na turné po Česku a Slovensku!

Skupina Iné Kafe nedá fanúšikom vydýchnuť. Po novom albume a bombastickom krste na palube lietadla pripravila ďalšie prekvapenie. Už vo februári budúceho roku vyrazia chalani na veľké turné po Slovensku a Českej republike.

Slovenská skupina Iné Kafe vydala 21. novembra dlhoočakávaný, v poradí šiesty štúdiový album „Právo na šťastie“. Fanúšikovia museli na nový punkrockový počin čakať dlhých osem rokov. Ešte pred jeho vydaním skupina vypustila z albumu dva single. Úvodným bol „Petra po rokoch“ a následne v lete za ním išla von pohodová skladba s nádychom SKA „Ani minútu“. Aktuálnym singlom kapely je skladba „Špinavé objatie“, ku ktorej kapela práve pripravuje videoklip. Na obrazovú podobu špinavého objatia sa môžu fanúšikovia tešiť ešte do konca tohoto roku.

Pred dvomi týždňami skupina pompézne a veľkolepo pokrstila nový album spôsobom, ktorý v našich zemepisných šírkach nemá obdobu. Stalo sa tak na palube lietadla Boeing 737 počas hodinového letu Bratislava – Poprad – Bratislava, ktoré pilotoval líder skupiny Vratko Rohoň. Jedinečný krst si užilo 144 pasažierov, 72 novinárov a 72 fanúšikov. Teraz sa skupina rozhodla nový album predstaviť na veľkom turné. Líder kapely Vratko Rohoň: „Na budúci rok vo februári vyrážame na turné po Slovenskej a Českej republike. Šnúra zahàňa 12 koncertov. Turné bude zaujímavé v tom, že bude zrejme posledné na najbližšie roky. Ďalšie turné, ak nerátame letné festivaly, totiž plánujeme až v roku 2015, kedy oslávime 20-te výročie založenia kapely! Takže toto si určite užijeme…“

Na budúcoročnom februárovom turné sa predstavia aj hostia, ktorých však kapela prezradí až postupne. Skupina Iné Kafe už zverejnila termíny koncertov a zároveň spustila aj predpredaj vstupeniek vo všetkých pobočkách spoločnosti Ticketportál, prípadne online na www.ticketportal.sk a www.ticketportal.cz. Viac informácií nielen o blížiacom sa „Iné Kafe – Právo na šťastie Tour 2012“ je možné nájsť na www.inekafe.sk.

INÉ KAFE – PRÁVO NA ŠŤASTIE TOUR 2012
02.02.12 – CZ, PRAHA, Palác Akropolis
03.02.12 – CZ, PLZEŇ, Šeříkovka
04.02.12 – CZ, PARDUBICE, Žlutý pes
09.02.12 – CZ, OSTRAVA, Rock and Roll Garage
10.02.12 – CZ, ZLÍN, Masters of Rock Café
11.02.12 – CZ, BRNO, Fléda
17.02.12 – SK, ŽILINA, Boonker club
18.02.12 – SK, TRENČÍN, Piano club
23.02.12 – SK, BANSKÁ BYSTRICA, Ministry of Fun
24.02.12 – SK, KOŠICE, Collosseum
25.02.12 – SK, PREŠOV, Odborový dom kultúry
28.02.12 – SK, BRATISLAVA, MMC

Ine Kafe

Zdroj: Propagandahouse s.r.o.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET