Industrial Day: 9. mája v design factory.

Design factory v spolupraci s Ustavom dejín a teórie architektúry a obnovy pamiatok, Fakulta architektúry, STU pre vas tento krat pripravili bohaty program prednasok o industrialnej architekture, dve subezne vystavy o priemyselnom dedicstve ako aj exkurziu dvoma priemyselnymi objektami v Bratislave.

Celodenný program, ktorý vznikol z potreby diskutovať na aktuálnu tému záchrany a revitalizácie priemyselnej architektúry a industriálneho dedičstva na Slovensku. Nielen Bratislava sa stala dejiskom viacerých likvidačných zásahov do pôvodnej mestskej zástavby, ktorú viacerí obyvatelia považovali za „svoju“ a verili, že sa nájde spôsob ako tieto jedinečné priestory opätovne využiť a sprevádzkovať. Na Slovensku napriek tomu existuje niekoľko objektov, ktoré predsa len dostali novú funkciu; patria medzi ne napríklad aj design factory /Bratislava/, Refinery Gallery /Bratislava/, Kasárne Kulturpark /Košice/ Tatranská galéria / Poprad/Stará pekáreň /Nitra/ a ď..

Cieľom INDUSTRIAL DAY je prezentovať konkrétne príklady konverzií priemyselnej architektúry na Slovensku a v zahraničí a propagovať metódy obnovy pôvodných industriálnych zón mesta, ktoré sú ideálne pre organizovanie mestských kultúrnych festivalov, open air divadelných predstavení, športových podujatí a pod.

Už tradičné každý druhý rok opakujúce sa podujatie INDUSTRIAL DAY sa koná opäť aj tento rok. Tento krát termín padol ale až na 9.mája, počas ktorého sa budú v design factory konať viaceré sprievodné podujatia, ktoré budú dokumentovať spôsoby a príklady premien slovenskej priemyselnej architektúry.

Pre ucasnikov exkurzie je potrebna registracia do 7.5.2013 do 12.00 na info@designfactory.sk ( VASE MENO + PRIEZVISKO + CISLO OP)

INDUSTRIAL DAY 3_program_9.5.2013_design factory

Zdroj: design factory