Indie, rock aj folk. Na demovnicovom koncerte sa opäť predstavia nové slovenské kapely

Gitarové skladby, folk, rock a indie budú dominovať prvému demovnicovému koncertu v roku 2016. Do Bratislavy zavítajú kapely z Púchova, Dolného Kubína, Prievidze a Nitry, aby predstavili svoju hudbu bratislavskému publiku.

Rádio_FM ako organizátor bude pri tom. Nenechajte si ani vy ujsť čerstvú slovenskú hudbu, ktorá zaujala v projekte Demovnica_FM najviac. Už vo štvrtok 11. februára sa môžete tešiť na kapely Anunnaki, Kráľová & Kompas, Tomáš Gregor a The Rising Sign. Vstup na koncerty je voľný! Akcia  sa bude konať tradične v Nu Spirit Clube a začína o 20:00.

Kapely vystúpia v poradí:
1. Tomáš Gregor
2. Kráľová & Kompas
3. The Rising Sign
4. Anunnaki

Tomáš Gregor je pesničkár z Prievidze. V jeho gitarových pesničkách nájdete podľa jeho slov odkazy na lásku, priateľov, pamäť, ale aj problémy každodenného života.  Tomáš v súčasnosti pripravuje svoj debutový album Na zemi. Na demovnicovom koncerte vystúpi s kapelou, ktorú tvoria Broňa Schraggeová (violončelo), Michal Novotný (perkusie) a Karol Gajpl (bicie).

Tomáš Gregor

Kráľová & Kompas je folkové duo, ktoré funguje od roku 2013. Zuzana Kráľová (spev) a Karol Kompas (akustická gitara, klavír) našli spoločný prienik „v pesničkárskom štýle s vplyvom šansónu, folklóru, príjemnej melanchólie, poetiky blízkej divadlu, ale aj jemnej dvojzmyselnosti.“ Svoje prvé turné absolvovala táto dvojica na jar v roku 2015. V tom istom roku sa počas niekoľkých mesiacov udržala na popredných priečkach hitparády Demovnica Rádia_FM. V roku 2016 sa duo sústreďuje na nahrávanie svojho debutového albumu, ktorý bude podporený videoklipmi k piesňam „Zachovajte paniku!“ a „Sadaj, slnko sadaj.“

Kralova a Kompas

The Rising Sign je kapela z Dolného Kubína zložená z dvoch mladých zakladajúcich členov – Adam Juščák (spev, gitara) a Martin Otto (bicie). Ako kapela vznikli na hudobnej škole v októbri 2012 spolu gitaristkou, ktorá neskôr odišla. V kapele sa medzičasom síce vystriedalo na postoch gitaristov a klávesákov viacero adeptov, no nakoniec zostali len zakladajúci členovia. “Asi pred rokom sme sa rozhodli ísť do niečoho serióznejšieho, osamostatniť sa a nahrať vlastný album. Mali sme dostatok vlastných piesní a odhodlania, tak sme začali nahrávanie. Asi rok sme na skladbách pracovali a zdokonaľovali ich, až kým sme 13. novembra 2015 online na SoundCloude a Bandcampe zvrejnili výsledok – album Moments Like This zložený z 13 skladieb,” hovoria členovia The Rising Sign. Album v sebe podľa ich slov nesie emócie sklamaní a omylov s patričnou dávkou optimizmu a chuti do života. Zvukovo sa podľa nich radia do soft, indie a pop-rocku. “Každý z nás je ovplyvnený úplne inou hudbou a výsledkom je spojenie hudby odvíjajúcej sa od interpretov ako Oasis, The Beatles, Coldplay, The Cure a iní,” dopĺňajú. Adama a Martina na demovnicovom koncerte na pódiu podporia Jaro Plichta (sólová gitara), Juraj Furda (basgitara) a Michal Šnapko  (klávesy).

TheRisingSign

Púchovská skupina Anunnaki vznikla v roku 2014. V jej tvorbe sú citeľné vplyvy indie rocku a popu. Anunnaki však s hudbou neustále experimentujú a hľadajú určitý druh progresu. Prvý krok do hudobnej scény spravili Anunnaki so singlom Angel, ktorý sa v hitparáde Demovnica_FM udržal sedem týždňov. Anunnaki neskôr odohrali svoje prvé úspešné jesenné turné po slovenských kluboch a aktuálne sa znova zatvárajú do štúdia, kde majú za cieľ nahrať nové skladby V decembri im vyšiel nový singel Up In The Air, ktorý má podľa slov členov kapely “progresívnejší zvuk a viac elektroniky.”. Pre ďalšiu novinku sa chystajú natočiť aj videoklip.

ANUNNAKI

EVENT: https://www.facebook.com/events/1660336864247630/

12604708_967153570017304_8548944002277307036_o

Zdroj: Rádio_FM