Hlučné heavy metalové trio Apey & The Pea z Maďarska vystúpi v Bratislave – už 4.mája v Randal Clube!

Kapela Apey & The Pea vznikla v roku 2009 v Budapešti a tvorí ju trio muzikantov, ktorí sa spojili po rozpade kapely Remembering the Steel – tribute zoskupenia venovanému legendárnej skupine Pantera. Počas intenzívnych pár rokov spoločného hrania si vycibrili svoje extrémne koncerty takmer do dokonalosti, a to všetko s jasným cieľom – odovzdať publiku čo najintenzívnejší zážitok z ich live koncertu. Do Bratislavy prídu zahrať po prvý krát už 4.mája 2017, podujatie organizuje vydavateľstvo go2stage v spolupráci s projektom podpory koncertov zahraničných interpretov na Slovensku WELCOME!

Apey & The Pea sú mimoriadne obľúbení u maďarského publika a takmer všetky ich koncerty sú vypredané.  Vplyvy kapiel ako Pantera, Crowbar či klasickej doom / trash a grunge scény sľubujú perfektnú kombináciu, ktorú si fanúšikovia heavy metalovej scény naplno užijú.

Svoje prvé EP ‘The Day Ends’ vydala kapela v roku 2011, v roku 2013 vydali prvý album Devil’s Nectar a vyhrali cenu za najlepší album v súťaži Hungarian Heavy Metal Awards. Druhý album vyšiel v roku 2014 pod názvom Hellish. Počas posledných dvoch rokov kapela Apey & The Pea koncertovala vo viac ako 50-tich kluboch, vrátane Poľska, Chorvátska a Veľkej Británie. Okrem toho hrali na takmer každom väčšom maďarskom festivale, ako support vystupovali v Londýne pred kapelou WEEDEATER v klube The Underworld Camden. V roku 2016 odohrali Apey & The Pea svoje prvé samostatné turné v Maďarsku a pustili sa do prác na novom albume HEX.

V Bratislave uvidíte kapelu Apey & The Pea v obľúbenom klube Randal, a to už 4.mája 2017, začiatok je o 19:30. Predskokanom je bratislavská kapela Me Against All a trenčianske zoskupenie FishFace – víťazi súťaže Rocková maturita 2016.  Vstupenky sú v predaji cez službu Tootoot za 5€ / prvých 50 vstupeniek, na mieste za 7€ – https://tootoot.fm/sk/events/58e407dc1e52600cc4bb56ba

O vydavateľstve go2stage

Vydavateľstvo go2stage sa prioritne venuje mladým kapelám alternatívneho charakteru. Vydavateľstvo vydalo doposiaľ album kapelám Millhouse, Fúzy Múzy, Martina Javor, Saténové ruky, Tante Elze – digitálne EP. Albumy Martiny Javor a Saténových rúk sa objavili medzi top slovenskými albumami roka 2015. Najnovšie začína go2stage spoluprácu s mladým talentovaným interpretom vystupujúcim pod menom Adalbert, s prešovskou kapelou Papyllon a s aktuálnym víťazom ocenenia Radio Head Awards 2017 v kategórii Objav roka – kapelou Ľudové Mladistvá.

O projekte WELCOME!

WELCOME! je podporný projekt koncertnej služby Tootoot, ktorý ponúka zahraničným kapelám a promotérom PR podporu a priestor na prezentáciu. Cieľom je pomôcť zahraničným indie kapelám, interpretom a promotérom s propagáciou ich tvorby a koncertu slovenskému publiku. WELCOME! chce pomôcť rozprúdiť život na slovenskej hudobnej klubovej scéne, priniesť viac hudobných poslucháčov do klubov a motivovať tak zahraničné kapely zaradiť Slovensko na mapu svojich tour. 

WELCOME#1 bol venovaný ukrajinskej kapele SINOPTIK, ktorá na Slovensku odohrala koncerty v Žiline aj v Bratislave a na Slovensko sa rozhodne vďaka skvelej odozve plánuje čoskoro vrátiť.

Viac informácií: https://about.tootoot.co/startujeme-projekt-welcome/
Tootoot vstupenky – https://tootoot.fm/sk/events/58e407dc1e52600cc4bb56ba
FB event –  https://www.facebook.com/events/1894808654083169
FB ‘Apey & The Pea’ – https://www.facebook.com/apeyandthepea
FB ‘FishFace’ – https://www.facebook.com/fishfacesk/
FB ‘Me Against All’ https://www.facebook.com/meagainstallsvk/

Informácie redakcii poskytla Daniela Grečnerová (PR manažér, Tootoot Live Promotion)