IMPORTANT: Aj na Slovensku sa to dá – predstavujeme La Coca Club.

Otvorenie a prevádzkovanie nočného klubu zameraného prevažne na nie komerčnú elektronickú hudbu si vyžaduje veľké, ale hlavne dlhodobé úsilie.

Momentálne štvrtým rokom otvorený priestor na východe našej krajiny je živým dôkazom toho, že aj na Slovensku sa dá vybudovať klub, ktorý nie je odsúdený po pár mesiacoch zavrieť svoje brány, alebo sa začať uberať komerčným smerom pre svoju vlastnú záchranu. Hovoria o tom aj Dj mená ako Michal Breeth, Toky, T-Mike, Kaffu, Mlyno, Firy, Zwrtoolka alebo Vec, ktoré patria do jeho hudobného portfólia účinkujúcich.

1140x616_la_coca_club

La Coca Club…

O celom príbehu jeho založenia nám povie jeden z jeho zakladateľov, Ján Rychtarčík.

“Všetko sa to začalo pred desiatimi rokmi. V tej dobe som vlastnil bar, kde nás s Vladom zoznámila jeho vtedajšia priateľka. Už počas nášho postupného zoznamovania sme sa pohrávali s myšlienkou mať vlastný priestor. Vlado vtedy ešte len študoval a chystal sa na vysokú školu. Ja som medzičasom ukončil podnikanie a odišiel do zahraničia. Po predošlých podnikateľských nezdaroch som premýšľal nad tým, akým spôsobom docieliť, aby všetko fungovalo, ako má. Keď som sa po dvoch rokoch vrátil a predostrel svoje plány ohľadom klubu Vladovi, bolo viac ako isté, že do toho ideme spoločne. Obaja máme radi dobrú hudbu, takže rozhodnutie bolo jednoznačné. Ak hudobný klub, tak postavený na nekomerčnej a alternatívnej hudbe. Prezerali sme si videá, počúvali hudbu a plánovali, ako to bude vyzerať u nás. Ak poviem, že začiatky boli ťažké, je to veľmi nadnesené. Na začiatku bol iba nápad, odhodlanie a cieľ. Priznávam, že už ani neviem, ako sme to zvládli. Trochu si vyčítame, že sme si o týchto  začiatkoch nepísali denník. Bez rodiny a kamarátov, ktorí nám v tom čase opakovane pomáhali by však La Coca Club neexistoval.

780xla_coca_club

V dobe tohto premýšľania nám kamarát, vďaka ktorému vznikol aj názov La Coca Club, poradil anglické Ssradio, kde sme prvýkrát počuli meno ANDREA FIORINO.

1140x616_andre_fiorino002

Jeho sety MASTERMIX sme počúvali veľmi intenzívne a na ich podstate vznikal náš klub. Bolo to to, čo dávalo klubu hudobnú tvár. Prvé dva roky boli náročné. Ľudia našu hudbu veľmi nepoznali, no napriek tomu sme sa nevzdali a naďalej sme sa im snažili ponúknuť náš pohľad na ňu. Postupom času pribúdali párty, na ktorých už ľudia veľmi kladne reagovali aj na hudbu. A my sme ponúkali viac a viac. Nakoniec prišiel čas, kedy ľudia začali do La Coca Clubu chodiť cielene za hudbou a za zážitkom, na ktorý dlho spomínajú. A tak je to dodnes. Spomínam si, ako sme v začiatkoch žartovali, že si raz pozveme ANDREA FIORINA k nám do klubu. A myšlienka sa stala realitou. Po každoročných januárových prázdninách máme otvárací víkend a tento rok nám v rámci neho zahrá i ANDREA FIORINO! Veľká vďaka všetkým.”

Facebook event – https://www.facebook.com/events/429771907170375/?context=create&previousaction=create&source=49&sid_create=693500106

Ako vnímaju La Coca Club DJ-i?

Michal Breeth – “Ahoj. V prvom rade sú to absolútne top majitelia Vlado a Janko, ktorí sú hybnou silou toho čo sa v tomto klube deje a sloboda, ktorú poskytujú DJ-om vo výbere toho čo môžu ľuďom hudobne ponúknuť. Toto vytvára skvelý vnútorný pocit v Dj-ovi samotnom, čo bez debaty prenáša na parket. A na tom je to okamžite cítiť. Hral som v tomto klube zatiaľ len dvakrát, ale budem sa tešiť na každý ďalší návrat. Bodaj by takýchto podnikov bolo na Slovensku viac! Želám mu dlhú a úspešnú prevádzku.”

Mola – “Pocity sú krásne a na hranie v tomto klube sa stále teším. La Coca Club mám veľmi rád, ak nie najradšej. Je to pekný podnik s výbornou atmosférou. Ľudia sú tu naučení počúvať kvalitnú hudbu a nezažiješ tu situáciu, že ťa niekto otravuje, aby si mu zahral to a to. Je to veľká zásluha majiteľov podniku, Janka a Vlada, ktorých si veľmi vážim a som rád, že sa poznáme. Vedia presne ako “robiť klub” a na La Coca Clube je to cítiť! Ďakujem im za seba aj za iných DJ-ov, že dávajú priestor hudbe, ktorú hráme. A majú tu najkrajšie baby!”

IMPORTANT_2015-01-31_La Coca Club_A3_PRINT

Zdroj: ThomasDeXter
Fotky: La Coca Club