IMODIUM majú dokument a nový, veľmi silný klip.

Rockový kvartet Imodium, který před pár dny zakončil své podzimní AUTENTIK Tour po místech, jež si z větší části vybrali sami fanoušci, nyní naděluje neobvyklé množství video materiálu. Po nedávném vydání historicky prvního DVD kapely, G2 Acoustic Stage, přichází s dokumentem AUTENTIK v režii Martina Linharta, který mapuje vztah kapely k fanouškům a zálibou v hraní na ne úplně obvyklých místech. K tomu navíc kapela servíruje silný klip k písni Příběhy o synovi ze zatím posledního alba Valerie.

„Autentik tour splnilo naše očekávání, opírali jsme se o myšlenku našeho Bytového turné, tedy jako v obýváku. V Broumově jsme postavili scénu uprostřed sálu kulturáku, nikoliv na pódiu, bylo to geniální,“ ohlíží se za právě skončeným turné kytarista Daniel.

Zálibou v koncertech na  netradičních místech jsou ostatně Imodium na domácí scéně pověstní a trefně to mapuje i v úvodu zmíněný dokument. „Jsme rádi, jak dokument AUTENTIK dopadl, materiál se začal nabírat už v létě roku 2014 a dlouho nebylo jasné, co z toho vlastně vypadne. Věříme, že se film bude líbit. Je to milý, úsměvný dokument o trochu méně obvyklých setkáních kapely se svými fanoušky,“ komentuje to frontman Imodium Thom.

Dodejmě, že premiéru si dokument Martina Linharta odbyl na TV Slušnej kanál a následně ho odvysílala i TV Óčko. Kapela ale nezapomíná ani na ty, kdo dokument neměli šanci shlédnout a nadělí ho fanouškům na svém YouTube kanále doslova pod stromeček, tedy 24. 12. Více info zde: https://on.fb.me/1lRrtmx

Již nyní tam můžete shlédnout zbrusu nový, velmi působivý klip v režii dlouholetého dvorního fotografa kapely Michala Havlíčka, který upozorňuje na zvyšující se počet případů sebevražd mladistvých v naší zemi.

Foto_Michal-Havlíček

K samotné písni pak frontman Thom dodává: „Píseň Příběhy o synovi jsem napsal v Bohnickém parku, musel jsem se tam dokonce několikrát vrátit, jinde jsem nebyl schopen ten text dopsat. Celkově je píseň o tom, že je dobré naslouchat okolí, není těžké přehlédnout volání o pomoc a pak se stane to nejhorší. Je to poslední kontakt s albem Valerie, je čas jít dál.“

Jak naznačují Thomova slova, klipem se kapela loučí s Valerií a na nějakou dobu i se svými fanoušky. „Přišel čas, kdy je dobré nabrat zase dech a svěží vítr do plachet. Proto pauza. Jak dlouhá bude, nikdo neví. Skončí, až k tomu bude pádný důvod. Třeba nové album,“ vysvětluje baskytarista Ronoon.

Zdroj: SUPRAPHON a.s.