Imodium avízuje novým singlom Tuláci pripravovaný album i výročný koncert

V posledných týždnoch minulého roka česká kapela Imodium najskôr rozsvietila Lampy a následne oznámila zmenu v zostave. Do nového roka skupina okolo Thoma Frödeho vstupuje s ráznosťou hodnou energických rockerov. Nekompromisná singlová novinka Tuláci, ktorú sprevádza vizuálne pôsobivý klip (https://youtu.be/8gc_OCl9WCk), naznačuje chémiu novej zostavy a zároveň je ďalšou ochutnávkou z pripravovanej albumovej novinky. Tú 4-členná partia pokrstí 4. apríla 2024 v pražskom Fóre Karlín, kde zároveň oslávi s fanúšikmi 20. výročie vydania svojho eponymného debutu.

„V roku 2024 naša kapela oslávi 20 rokov od vydania debutového albumu. Založili sme ju pôvodne ako traja 14-roční chalani. Už dlho sme 4-členná partia, v ktorej sme odohrali stovky koncertov. Dostali sme sa na rôzne miesta, od väznice po O2 arénu. Stretli sme tisíce skvelých ľudí a užili sme si neskutočné množstvo zábavy. Tiež sme ale založili rodiny a prestali sme myslieť len na seba. A preto vám oznamujeme, že Kárl sa rozhodol nepokračovať ďalej v kapele. Také rozhodnutia sú najťažšie v živote, urobiť ho ale musel. Naše priateľstvo je pevné ako skala a na tom sa nikdy nič nezmení. Kárl rozhodne bude vo Fóre Karlín a bude pre neho zavŕšením našej 20-ročnej práce. A kto naskakuje do tohto vlaku? Áno, náš dlhoročný blízky kamarát Adam Jánošík, ktorého poznáte zo skvelých The Atavists!“ vysvetlilo Imodium zmenu za bubnami na sociálnych sieťach.

Atmosféru i vzájomné súznenie v kapele charakterizuje viac než výstižne okrem tohto vyjadrenia i práve zverejnený nový singel. „Čím sme starší, tým viac paradoxne vnímame pri tvorbe voľnosť. Veci sa dejú tak ako ich momentálne cítime. Imodium svoj zvuk dávno našlo, len ho teraz s príchodom Adama trochu upgradovalo. Adam má iný štýl hry a premýšľania nad tvorením ako takým. Na albume bude minimálne jedna pieseň kompletne od neho,“ komentuje Thom novinku, ktorá chytí parádnym rockovým zvukom i refrénom, ktorý z hlavy len tak nedostanete.

To všetko výborne dokresľuje videoklip, ktorý má podobne ako ten k predošlému singlu Lampy na svedomí duo mladých filmárov Honza Kašpar (produkcia) a Chaply Rzblz (réžia, kamera). „Tentokrát sme chceli čisto ‚image‘ video, jednoducho ukázať kapelu v novej zostave. Chaply ale zavolal, že element ‚femme fatale‘ je pre neho dosť nosný a že by tam nejakú rád mal. Preto je tam ešte jeden dôležitý prvok, a tým je krásna Vlasta Ulrichová,“ hovorí k videu basák Ronoon.

Tuláci sú po Lampách a predvlaňajšom počine Střepy Tepy feat. Žanet už tretím singlom z pripravovaného albumu, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta v priebehu tohtoročnej jari. „Súbežne s albumom, pozbieraným z demáčov z uplynulých 3 rokov, kedy som najmä ja v tichosti točil vo svojom štúdiu vlastné nápady, intenzívne pracujeme aj na našom výročnom koncerte. Scéna sa práve vytvára a oslovujeme hostí, ktorých by sme čoskoro radi zverejnili. Aktuálne môžeme navyše prezradiť, že vznikne i dokument, opäť s jedným posolstvom. Radi by sme povedali hlavne mladým ľuďom z kapiel, že sa to dá. Že aj klubová kapela môže dosiahnuť isté, na prvý pohľad nemysliteľné vrcholy,“ dodáva Thom.

Vstupenky na doposiaľ najväčší samostatný koncert Imodia sú v predaji v sieti Ticketmaster. Pre ďalšie aktuality a novinky sledujte oficiálny facebookový profil kapely.

Zdroj: TS