Imodium je späť a oslavuje 20 rokov na scéne. Vydáva singel Lampy, pripravuje nový album a pozýva na najväčší koncert v histórii kapely

Keď česká kapela Imodium ohlásila v júni po niekoľkoročnej pauze návrat na koncertné pódiá, dalo sa tušiť, že to nebude len tak. Obzvlášť, keďže pomyselný comeback sa uskutoční v roku, kedy kapela oslávi 20 rokov od vydania svojho eponymného debutu.

Imodium si pre opätovné stretnutie  s fanúšikmi vybrali pražské Fórum Karlín, kde odohrajú 4. apríla 2024 svoj doposiaľ najväčší samostatný koncert. Návrat skupiny do éteru i na pódiá sprevádza čerstvo vydaný singel Lampy s videoklipom v réžii Jana Kašpara v tandeme s kameramanom a scenáristom Chaplym Rzblz (spolupracuje napr. s kapelou VESNA). Lampy sú nielen predzvesťou pripravovaného koncertu vo Fóre Karlín, ale tiež nového albumu, plánovaného na jar budúceho roka.

„Nikdy som nemal rád, keď sa vysvetľuje význam piesne, avšak v tomto prípade je to nad slnko jasné. Sme späť! Pieseň je o nás a o všetkých ďalších, čo chceli skúsiť niečo iné, odpočinúť si od niekoho a niečoho, ale nakoniec zistia, že je im aj tak najlepšie spolu, pri tom, o čo sa starajú celý život. Len vtedy vám zase srdce horí na 1000 % a všetko vrátane vás žiari! Preto Lampy…,“ komentuje novinku frontman kapely a autor textu Thom.

Nový singel by sa dal nazvať esenciou toho, čo definuje Imodium – svieži poctivý rockový základ, nosná melodická linka a výrazný refrén podporený presvedčivým speváckym prejavom. „Sme spolu v štúdiu po cca 6 rokoch, každý sme prešli kus cesty, čo je na hudbe, myslím, počuť. Je to Imodium tak ako ho poznáme, len skúsenejšie a zrelšie,“ dodáva gitarista Daniel Franc.

Skúsenosti i novú energiu a zápal z opätovného stretnutia v štúdiu hodlá Imodium naplno zúročiť nielen pri práci na novom, v poradí šiestom štúdiovom albume, ale tiež na pódiu. Nechceli sme sa vracať tam, kde sme prestali. Stále sme klubová kapela, ale chceli sme urobiť zásadný krok vpred a Fórum Karlín je práve tým miestom. Zažívame úplne nové veci, a to nám vlieja krv do žíl. Scénu máme vymyslenú, pracujeme na hosťoch, ktorí prekvapia. Celé to bude oslava 20 rokov kapely, takže mobilizujeme všetkých fanúšikov po celej našej zemi i na Slovensku. Každý, kto má rád Imodium, tam musí byť!“ vyzýva basgitarista Ronoon.

Vstupenky na koncert nájdu fanúšikovia v predaji na tomto linku. Ďalšie aktuality a novinky kapela priebežne zverejňuje na svojom oficiálnom facebookovom profile. Lampami sa to všetko totiž len začína…

Zdroj: TS