IDEA spojil sily so Zdenkou Prednou a Champion Sound!

Ideov nový album „Daleko blíž“ je osemnástym nosičom vydaným pod Ty Nikdy Labelom, pričom sa symbolika osemnástky zásadne premietla aj do samotnej dosky. Vydavateľstvo svojim osemnástym albumom dospelo, rovnako ako po štyroch albumoch s IdeaFatte dospel Idea.

Ten svoj prvý sólo album poňal vážnejšie ako všetky predošlé počiny a ako sa aj sám zmienil, jedná sa o zatiaľ najosobnejší album jeho kariéry. Z dôvodu udržania čo najväčšej autenticity a jednotnej tváre sa preto na albume nenachádzajú žiadny rapoví hostia. Jediným doprovodom je Ideov protipól v podobe speváčky Zdenky Prednej.

Spolupráca vznikla spontánne v čase kedy Radimo z Champion Sound nahrával dychové nástroje do skladby Poslední, ktorá sa nachádza aj na novom albume. Idea sa zastavil v Champion skúšobni a so sebou priviedol aj Zdenku Prednú, ktorá svojimi vokálmi a niekoľkými refrénmi obohatila novú dosku. Zo spoločnej poobednej seansy nakoniec vznikla aj živá verzia skladby Uhasit oheň a pravdepodobne najosobnejšia skladba Ideovej kariéry s názvom Adam.

Daleko blíž obsahuje jedenásť skladieb, ktoré doplňuje špeciálny bonus – skladba s názvom Blíž.  Fyzická kópia albumu má opäť netradičné a originálne spracovanie obalu, ktorý majú na svedomí dizajnéri Jan Kloss a Matěj Činčera.

Po novom roku vyráža Idea na Československé turné, na ktorom ho na niekoľkých zastávkach podporí aj kapela Champion Sound a Zdenka Predná. Zdenka bude zároveň hosťom na oficiálnom krste albumu, ktorý sa uskutoční 22. 12. V klube Golem v Zlíně.

Digitálna verzia albumu je k dispozícii cez bandcamp: https://tynikdy.bandcamp.com/album/daleko-bl-2

Zdroj: Barbora Drahovská, PR manager – Zdenka Predná