Champion Sound to dotiahli až na Roskilde!

Pražská kapela Champion Sound uloupila další metu. Zdaleka ne první, ale dost možná zatím největší. Zahrála si na slavném festivalu Roskilde v Dánsku. Vibrovala nadšením, ale strachy se neroztřásla.

S Dánskem nešlo až tak úplně o skok do neznáma – začátkem Dubna natáčela v Red Bull Studiu v Kodani svůj vinyl. A něco už má tahle parta, co doma dodává šťávu hiphopovým koncertům od Prago Union, přes Majka Spirita až po DJ Wiche, přeci jen za sebou.

Roskilde_by_Pernikphoto

Kdo vlastně je tahle tichá parta fousáčů, co dělá randál a kde se vzala? Na začátku byli Prago Union, co chtěli živou kapelu na fesťáky. A pak? Pak už to jelo. Od té doby se z Champion Sound stal kompars v hlavní roli. Nedělají okolo sebe velký humbuk, ale krom nějakých dvou stovek koncertů s Prago a hraní s domácí hiphopovou smetánkou (Majk Spirit, Vec, PIO Squad, MC Gey, Moja Reč) objeli evropu s americkým Grammy producentem / MCm jménem Diamond D a cestou jim k nohám lehl bboy svět. Battle Of The Year v Německu, The Notorious IBE v Holandsku a Juste Debout ve vyprodané pařížské hale Bercy pro 16.000 lidí. Reálně největší taneční akce na světě, kde se stali house bandem. A jako bonus tiché autorství největších koncertních projektů v historii domácího hiphopu – více jak šestihodinový maratón šesti koncertů s výše zmíněnými rappery v roce 2012 nebo průřez 15-ti lety a více jak 400 beaty alá DJ Wich s devíti hostujícími MCs / zpěváky (Rytmus, Majk Spirit, Indy, Vladimir 518, Orion, La4, Paulie Garand, Boy Wonder, Martin Svátek) před více jak 15.000 lidmi letos – obojí na festivalu Votvírák. Základní sestava: Radimo, Gury, Watcha, Mraky Mrak, Mikikonga a nehrající kapitán zvuku Tomáš Sochůrek. Tak TO je tahle parta fousáčů.

Fajn. Ale stejně, jak se dostali na Roskilde? Druhý nejstarší hudební festival na světě, založený v roce 1971? Festival, kam chodí okolo 100.000 návštěvníků a letos headlineovali The Rolling Stones, Drake nebo OutKast? Jak už bylo zmíněno v úvodu, Žampyjon se tak trochu vrátil na místo činu. Když v Dubnu natočili vinyl v Red Bull Studiu v Kodani, byla to pro bboy svět událost. A nešlo jen o to, že jejich snažení se nahrávalo přes pult z legendárního studia Hit Factory v New Yorku. Tedy toho, ze kterého šel John Lennon na svou poslední cestu domů, kde nahrávala Beyoncé, The Notorious BIG, Talking Heads, Bruce Springsteen, … Šlo spíš o to, že se s nimi za kola z oceli postavila místní skrečující legenda DJ Static a za mikrofon si stoupl Storm, jeden z nejslavnějších bboy tanečníků historie s tajnou vášní a talentem pro soulový zpěv. A protože muzika i přístup Champion Sound zanechali dojem, otevřela jim studio session dveře na Red Bull Studios Live stage na festivalu Roskilde, kde to v pondělí 30. Června rozbalili.

RB_Studios_Kodan_instax_by_Pernikphoto

Byla to výzva. Byla to zkouška. Ne ohněm, ale vodou. Pršelo. Brutálně. Roztržené nebe se vylilo na partu z Prahy a jejich nástroje snad celý, ale… Ale toho bohdá nebude, aby Champion Sound z boje utíkal.

Z Prahy do Kodaně, z Jižáku do Red Bull Studios, z Milovic do Roskilde, od DJ Wiche po DJ Statica, ze snu do reality. Všechno je možný.

[vimeo]https://vimeo.com/100104489[/vimeo]

Blog z Roskilde: https://www.redbull.com/cz/cs/music/stories/1331662384276/champion-blog-jak-se-hraje-na-roskilde-festivalu
Web kapely: www.championsound.cz

Zdroj: Prago Union / Champion Sound / BOOMBOX booking