Hudobný portál Bandzone.cz má oficiálne zastúpenie na Slovensku!

Okrem toho, že sa firma WAYOUT už niekoľko rokov venuje organizovaniu koncertov a dopravy na koncerty, tak s príchodom nového školského roka rozšírila svoju činnosť o oficiálne zastúpenie jedného z najrýchlejšie rastúcich komunitných serverov v Čechách a na Slovensku – Bandzone.cz. Čo to znamená pre slovenskú scénu nám priblížil Tomáš Danišovič, výkonný riaditeľ WAYOUT a oblastný manažér Bandzone.cz.

„Bandzone.cz predstavuje hudobnú komunitu, ktorá spája kapely, fanúšikov a kluby. Každý si môže v pár jednoduchých krokoch vytvoriť vlastný profil. Kapely na ňom zdieľajú svoju tvorbu, na ktorú môžu okamžite reagovať registrovaní fanúšikovia svojimi komentármi a pridávaním si obľúbených kapiel do svojich profilov. Táto interakcia je veľmi dôležitá, dáva kapele okamžitú spätnú väzbu. Kruh uzatvárajú profily klubov, kde sa dozviete niečo bližšie o samotnom priestore, vybavení a najmä o programe. V súčasnosti je na Bandzone.cz registrovaných 34 789 hudobných skupín a 172 355 fanúšikov. Obe čísla neustále rastú, čo nás samozrejme veľmi teší.

Práve z dôvodu neustáleho rastu a slušnému počtu slovenských kapiel na Bandzone.cz sme sa so zakladateľmi dohodli na spolupráci. Máme bohaté skúsenosti s prácou s lokálnymi kapelami a tým, že starostlivosť o slovenskú scénu bola delegovaná na nás, bude možné užívateľom poskytnúť kvalitnejší servis a dôslednejšie sa venovať rozširovaniu komunity na Slovensku.

Mať vytvorený profil na Bandzone.cz, či už ako kapela, fanúšik alebo klub má množstvo výhod. Kapelám vieme pomôcť s propagáciou vlastnej tvorby a vybavovaním koncertov, fanúšikovia majú neobmedzený prístup k novinkám a exkluzívnym materiálom svojich obľúbencov a každý si vie pozrieť, kto dnes večer hrá v klube za rohom. Navyše neexistuje jednoduchší spôsob pre slovenské kapely ako sa dostať do povedomia českých fanúšikov a vyraziť k našim susedom koncertovať, to isté samozrejme platí aj opačne.

Vytvorením zastúpenia na Slovensku máme možnosť priniesť aj ďalšie zaujímavé projekty, ktoré sa doteraz realizovali len v Čechách. Nechcem veľmi zachádzať do detailov, všetko je v štádiu príprav, ale nedá mi nespomenúť aspoň Bandzone Showcase. Zmyslom tejto akcie je v krátkom časovom slede predstaviť nové talenty ľuďom ktorí ich vyhľadávajú. Kapela dostane 30 minút v rámci ktorých musí stihnúť zvukovú skúšku a odohrať svoj set a my sa postaráme o účasť dôležitých ľudí z médií, vydavateľstiev, promotérskych spoločností a organizátorov festivalov. Kapely tak v jeden deň uvidí niekoľko ľudí s veľkým vplyvom na slovenskú hudobnú scénu. V Čechách tento projekt pomohol napríklad kapele The Pooh zahrať si na pražskej zastávke Green Day, alebo Hentai Corporation predskakovali Slashovi.“

Ak ste aktívni hudobníci alebo nadšení fanúšikovia a nemáte ešte vytvorený profil na Bandzone.cz, neváhajte. Môžete to byť práve Vy, kto podpíše novú zaujímavú zmluvu s vydavateľstvom, zahrá si na niektorom z najväčších festivalov v Čechách alebo na Slovensku, prípadne si zahrá pred ďalšou zahraničnou hviezdou, ktorá sa u nás zastaví. Stačí kliknúť na www.bandzone.cz

www.bandzone.cz
www.wayoutbooking.com

Zdroj: WAYOUT