Hudobník B-Joey dal na výber Kremľu, i Bielemu domu.

Zbrane, násilie, strach vs. ľudskosť, tolerancia, rešpekt. B-Joey sa nerozpakoval a dal priamo na výber Kremľu, Bielemu domu, i Európskej komisii.

Don’t let children suffer and die – Nenechávajme deti trpieť a zomierať. Týmto odkazom ukončil B-Joey svoj nový klip k aktuálnemu singlu Humanity. K odvahe byť slobodným a šťastným vyzval už vo februári v skladbe Not Afraid. Ako vtedy zdôraznil, stačí v sebe nájsť silu postaviť sa mediálnemu cirkusu, ktorý si s optimizmom nepotykal a v blízkej dobe to, podľa všetkého, ani nemá v pláne.

1_000000

 

V piesni Humanity zašiel ešte ďalej, k čomu ho motivovalo rastúce napätie vo svete. Poslednou kvapkou bol konflikt na Ukrajine. Osud našich východných susedov vnímame o to citlivejšie, že zbrane píšu novú kapitolu ich dejín hneď „za rohom“ a svet zatiaľ nenašiel kľúč k odomknutiu mierových brán. „Som veľmi citlivý a vnímavý človek na negatívne vplyvy okolia. Keď sa koncom februára začali šíriť správy, že vo svete to vrie, a nebolo to len vyslovene o Ukrajine, mal som pocit, ako keby III. svetová vojna bola za dverami. Pokiaľ by išlo iba o mňa, bolo by mi to jedno. Mám však dve krásne malé dcérky a keď som si predstavil, že by mali vyrastať v biede na pozadí vojnového konfliktu, privádzalo ma to, v úvodzovkách, do šialenstva,“ vysvetľoval B-Joey.

b-joey-I

Nielen Ukrajina sa dnes stáva džungľou s prepletenými záujmami politikov a elitných ekonomických skupín. Ľudia sú nástrojmi na dosiahnutie moci a profitu, preto B-Joey vykričal posolstvo skladby naplno v refréne, kde spieva – čakám na to, kedy ľudia začnú byť ľudskí. Práve toto je, podľa neho, cesta, ako si môžeme zaslúžiť honor „človek“. „Moju skladbu som poslal do Bieleho domu, Kremľa a Európskej komisii… Nie sme tu totiž na to, aby si dokazovali, kto je väčší boss a kto ma akú moc nad životmi ostatných. Mali by sme mať na zreteli toleranciu a porozumenie, lebo bez toho sa ďalej nepohneme,“ ukázal smer B-Joey.

Na finálnych aranžmánoch spolupracoval v štúdiu s producentom Randym a s režisérom Aďom Jenčom z Cube Art Pictures znásobil emotívny odkaz videom s jasnou víziou. Keďže B-Joey je učiteľom angličtiny na vranovskom cirkevnom gymnáziu, pozval do klipu študentky, ktoré držiac transparenty v ruke s nápismi Tolerance, Love, No Fear, Humanity, Respect, Smile, či Not wars dávajú najavo, ako si predstavujú budúcnosť… „Už keď som pieseň skladal, mal som predstavu o tom, ako chcem klip poňať. Dôležité pre mňa bolo, je a bude ukázať kontrast. Na jednej strane sme použili zábery z ulíc Ukrajiny a na strane druhej sú mladí ľudia, ktorí si prajú žiť bez strachu a vo svete, kde je ľudskosť na prvom mieste,“ zdôraznil B-Joey.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.