Hudobní rebeli Irie Révoltés predstavia svoju výbušnú show aj v Bratislave.

Irie Révoltés už nemusíme slovenskému publiku príliš predstavovať – majú u nás pomerne slušnú obdivovateľskú základňu a vystupovali napríklad aj na reggae festivale Uprising.

V rámci aktuálneho mohutného turné propagujúceho posledný album „Allez“  vystúpi táto nemecko-francúzska deväťčlenná banda až v osemnástich európskych mestách a 4. októbra sa zastaví aj v bratislavskom Majestic Music Clube, aby nám predviedla svoju novú energickú show.

IrieRevoltes_Schaufenster_small_01

Kapele Irie Révoltés šéfujú až traja speváci/raperi: dvaja francúzski bratia Pablo “Élevé” Charlemoine a Carlo “Carlito” Charlemoine a ich nemecký proťajšok  Andreas “Silence” Spreier.

Irie pôvodne začínali v tak trochu ospalom nemeckom Heidelbergu, no dnes majú svoju hlavnú centrálu v Berlíne, kde už viac ako dekádu vymýšľajú a hrajú výbušnú zmesku ska, reggae, hiphopu, dubu, punku  a dancehallu – pričom za hudobnou produkciou samozrejme nezaostáva ani nadupaná javisková show. Tri štúdiové albumy sa stretli s veľmi pozitívnym prijatím od fanúšikov a preukázali, že Irie nie je len skvelá živá kapela. Nechýba ani inteligentná skladateľská a inštrumentálna zložka.

Početný ansámbel nespája len láska ku ska a hiphopu, ale aj vyhranené politické postoje: Irie sa svetonázorovo nakláňa výrazne doľava a členovia kapely sa netaja tým, že dôležitým prvkom ich tvorivých aktivít je revolučná agitácia. A nie sú to iba prázdne reči: skupina sa pravidelne angažuje na rôznych protestoch a zanietene bojuje proti porušovaniu práv menšín. Svoje politické názory vyjadruje aj v textoch, spievaných v nemčine aj francúzštine, a aby posolstvo dostali k čo najväčšiemu množstvu ľudí, zúčastňujú sa mnohých charitatívnych vystúpení.

K nám títo energickí revolucionári zavítajú 4. októbra 2013 a lístky na vystúpenie v  Majestic Music Clube si môžete zakúpiť na www.majestic.sk

Zdroj: Organizátor