Hudobní bratia odohrajú koncerty v troch slovenských mestách. Richard Autner s Martinom Geišbergom štartujú mini turné.

Po vypredaných koncertoch počas zimného turné 2022 a odohraní úspešných koncertov na festivaloch Atmosféra či Slovenské Alternatívne Leto sa Martin Geišberg a Richard Autner opäť hudobne prepojili. Svoju tvorbu prinesú do Banskej Bystrice, Banskej Štiavnice a Bratislavy. Prvé dva koncerty prebehnú už tento víkend, 21. a 22. októbra. Bratislavskí fanúšikovia sa dočkajú koncertu v magický dátum 11.novembra.

Hudobná spolupráca Martina Geišberga a Richarda Autnera visela vo vzduchu už dlhšie. Obaja sa po prvýkrát stretli práve na divadelných doskách. Umelci si veľmi rýchlo sadli nie len ľudsky, ale aj hudobne. Richard v divadelnom predstavení Jánošík spieva práve Martinove skladby.

Rozhodli sa preto pre rok 2023 opäť prepojiť svoje cesty aj v rámci spoločných koncertov „Martin Geišberg & Richard Autner Band“. Richard do špeciálnej kapelovej zostavy prináša bubeníka Mareka Žilinca, ktorí pri ňom stojí od začiatku aj v rámci albumu „Odpovede“. Martin Geišberg do projektu vstupuje ako gitarista, spevák a autor časti piesní. Ďalšími členmi zoskupenia sú gitarista a autor hudobného nástroja woodpack, Boris Čellár, ktorí sa zhostí aj vokálov, basgitarista a kontrabasista Denis Pagáč a klavirista Valér Miko. Dramaturgia ich spoločných koncertov je založená na vnímavej hudobnej spolupráci všetkých zúčastnených hudobníkov, ktorá hudobne aj autorsky prepojí dve nosné postavy projektu umelcov Martina Geišberga a Richarda Autnera. Martin má vďaka svojmu dlhoročnému vystupovaniu skalné publikum fanúšikov naprieč celým Slovenskom. Na druhej strane je Richard, ktorý na scénu vstupuje ako „hudobný nováčik“ a svoje publikum si ako hudobník postupne nachádza. Tešiť sa môžete na silnú medzigeneračnú ľudskú a hudobnú podporu dvoch umelcov, ktorý sa stretávajú spolu na jednom pódiu ako autori – hudobníci.

21.10.2023 Banská Bystrica, Robotnícky Dom: Martin Geišberg & Richard Autner Band
22.10.2023 Banská Štiavnica, Kultúrne centrum: Martin Geišberg & Richard Autner Band
Vstupenky v sieti ticketlive.sk.

11.11.2023 Bratislava, STARS auditorium: Richard Autner & Martin Geišberg + Band
Vstupenky v sieti predpredaj.zoznam.sk a ticketportal.sk

Zdroj: TS